KAÇUV Aile Evi hayat kurtarıyor

Aile Evi, pek çok ailenin yuvası olmuş, onlarca çocuğun hayatı bu evde kurtulmuş

Haberin Devamı

Türkiye’de yılda 3 bin 500 çocuğa yani her 3 saatte 1 çocuğa kanser teşhisi konuluyor. Bu rakam nükslerle birlikte 5 bine ulaşıyor. Kanser konusunda bilinç ve doktora, sağlık hizmetlerine ulaşmak kolaylaştıkça tedavi başarısı da yıllar içinde artış gösteriyor.

Türkiye’de, kanserli çocukların ve ailelerinin sığınabileceği, dost eli uzatan bir vakıf var: KAÇUV. Kuruluş hikâyesi bile göz yaşartıyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), 2000 yılında maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. 2012 yılında ise yılında çocuklarının kanser tedavisi nedeniyle şehir dışından İstanbul’a gelmek zorunda kalan ve ekonomik sıkıntı çeken ailelerin ücretsiz konaklama, gıda, hijyen, psiko-sosyal destekler ve kısmi giyim gibi ihtiyaçlarını karşılama hedefiyle Cerrahpaşa’da Aile Evi’ni kurdular. Kurumsal ve bireysel bağışçıların desteğiyle ayakta kalan Aile Evi, pek çok ailenin yuvası olmuş, onlarca çocuğun hayatı bu evde kurtulmuş. Şimdi yepyeni bir atılım daha yaptılar ve İstanbul Pendik’te ikinci Aile Evi’nin temelini attılar.

Haberin Devamı

         KAÇUV Aile Evi hayat kurtarıyor

Geçtiğimiz hafta KAÇUV’un kurucusu Prof. Dr. İnci Yıldız ile buluştuk. Bize KAÇUV’un hikâyesini gözleri dolarak anlattı. Çocukları hastayken perperişan olan ailelerin KAÇUV ile umuda tutunmasının kendileri için en büyük armağan olduğunu söylerken hissettiği gururu gizlemiyordu. Sonra bize bir kısa film izlettiler. O kısa filmde hem çocuklar hem de aileler duygularını dile getiriyordu. İçlerinden birinin “KAÇUV aile evi, benim yuvam oldu” sözleri aklımdan çıkmıyor.

İstanbul Cerrahpaşa’daki Aile Evi’nde şimdiye dek 704 kişiyi konuk etmiş. Artık Pendik’te de bir Aile Evi olacak ve o ev de pek çok kanserli çocuğa ve ailesine umut olacak. Çok yakında tamamlanacak olan Aile Evi’nde aynı anda 22 aile ağırlanabilecek. Bu evden tedavi için şehir dışından İstanbul’a gelmiş ve İstanbul’da kalacak bir yeri olmayan maddi olanakları yetersiz aileler konaklayabiliyor. Aile Evi’nden yararlanmak için tedavi sürecindeki çocuğa kanser tanısı konulmuş, henüz tanı konulmamış ise tetkiklerin sürüyor olması gerekiyor. Ancak tedavisi bitmekle beraber kontrolleri sürüyorsa da aile bu hizmetten yararlanabiliyor. Ayrıntılı bilgi için kavuc.org sitesi ziyaret edilebilir.

Yazarın Tüm Yazıları

DİĞER YAZARLARIMIZ

TÜM YAZARLARIMIZ