Sanal gönül oyunu bu, zararı olmaz demeyin!

Yalancı hazzın peşinde koşarken hiç ummadığınız bir anda müptelası da olabilirsiniz. Bu bağımlılıktan kurtulmak sandığınız kadar kolay olmayabilir.

Haberin Devamı

Genellikle depresyona eğilimli, içine kapanık, sosyal fobisi olan kişiler daha meyilliler internette saatler geçirmeye. Güven duymadığınız yabancı ortamlar, sadece yalancı haz verir.. Tıpkı alkol, esrar gibi önce aldığınız yalancı hazzın peşinde koşarsınız , sonra kullandığınız madde o dozda haz verememeye başlar , bu sefer dozu arttırırsınız, aylar içinde bir bakmışsınız hazzın peşinde koşarken, sağlığınızdan, paranızdan, işinizden, soysal hayatınızdan olmuşsunuz. Artık madde aramak için değil hazdan her şeyinizden vazgeçmeniz gerekecektir. Ben istediğim zaman bırakırım kavramı artık hayal olmuştur.

Sanal gönül oyunu bu, zararı olmaz demeyin

Haberin Devamı

İnternette yaşanılan aşklar da böyle, “ Sanal gönül oyunu bu yaşadığım, suya sabuna dokunmam, hiç bir zararı da olmaz” diye düşünebilirsiniz, “Ne zararı var canım, sadece yazışıyoruz. Yazdıklarımı sildim mi her şey biter” diye düşünebilirsiniz, ancak yalancı hazzın peşinde koşarken hiç ummadığınız bir anda müptelası da olabilirsiniz. Ne zaman ki internet başından kakamıyor, sosyal medyanın esiri olduğunuzu hissediyor, benliğinize ya da mevcut ilişkinize zarar vermeye başlıyorsanız , işte o zaman mutlaka yardım almanız gerekiyor.

Sanal gönül oyunu bu, zararı olmaz demeyin

Eğer gerçek hayattaki ilişkileriniz duygusal ya da cinsel açıdan doyum vermiyor ise reel olan bu sorunu çözmek yerine , yabancı, sanal bir duygunun peşinde koşup bir hiçle karşılaşabilirsiniz. Tabi bu daha kolay , daha az enerji harcatıyor, çünkü sorunu çözmeye çalışmak emek ister.
 [fotogaleri=1516,2745]

Yazarın Tüm Yazıları