Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

Arkadaşın iyisi notları yükseltir

Bizim ergen irisi ile bu aralar aramız çok iyi. Başına bir şey de düşmedi ama, derslere, çalışmaya, başarıya pek sardı. Benim gibi başarı odaklı ve biraz da hırslı bir anne için müthiş mutluluk anı.

Haberin Devamı

Bizim ergen irisi ile bu aralar aramız çok iyi. Başına bir şey de düşmedi ama, derslere, çalışmaya, başarıya pek sardı. Benim gibi başarı odaklı ve biraz da hırslı bir anne için müthiş mutluluk anı. Ama, durun hemen gaza gelmiyorum. Bir tarafım her an için hazırlıklı. Yani, bir günde her şey değişebilir. Daha önce zirve yapıp, dip görmüşlüğümüz var ne de olsa. Şımarmıyorum.

Evdeki son durum "biz-anne oğul müthişiz". Babamız bizi kıskanıyor. Oğlumla oturup, birlikte sohbet edip, hatta dedikodu bile yapıyoruz.

Öğretmenleri, arkadaşları, komşuları çekiştirdiğimiz anlar fazla. Beni eleştiriyor, kendini sorguluyor, iyi yanlarımı söylüyor.

Yani bir yetişkin gibi paylaşımlarımız var. Ama asla ve asla birbirimize kızmıyoruz. Eleştirilere açığız, birbirimize saygılıyız.

Haberin Devamı

Ondaki bu değişimi merak etmiyor değilim. Hani desem yılların uğraşının sonucu adım gibi biliyorum, o da değil. Çözdüm, çözmek üzereyim.

Kızlar….

Etrafında başarılı, ama altını çizerek söylüyorum sosyal kızlardan hoşlanıyor. Her ne kadar “Bu işler annelerle konuşulmaz” dese de ipuçları veriyor. Bakıyorum akademik olarak yarıştığı, geçmek istediği isimlerin birçoğu kızlar.

Onların gittikleri dershaneleri sorguluyor, derslerdeki notlarıyla ilgileniyor, hatta bazılarıyla yakından arkadaşlık yapıyor.

Belli, henüz adını koymamış ama hoşlanıyor.

Bu durumdan en çok kim memnun? Tabii ki ben.

Onu başka hiçbir şey bu kadar gaza getirmezdi. Bu kadar disiplinli ve sistemli hale gelmezdi sanıyorum.

Bakıyorum günde 5 soru çözmeyen çocuk, 50 soru çözüyor. Hatalarını, eksiklerini biliyor. Tek tek hangi konuda eksikliği varsa çıkarıyor, onları tamamlamaya çalışıyor.

Nisbet yapmak için söylemiyorum ama keyfimiz çok yerinde.

Bu arada söylemekte yarar var. “Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim” sözünün tüm içeriğini ona ufak ufak işliyorum. Kim olursa olsun iyi arkadaşlarla yakın olmasını, birbirlerinden bir şeyler öğrenmesini içten içe istemekle kalmıyor, onu hazırlıyorum.

Bu yaşlarda malum sünger gibiler. Karşılarındaki akranları nasılsa, öyle olmaya çalışıyor, çabalıyorlar. Çevresi iyilerle olunca sorun çözülmüş oluyor.

Haberin Devamı

Ne diyeyim darısı başınıza...