Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı
Nuran Çakmakçı

2007 doğumlular okula başlayacak mı?

Bugünlerde en çok merak edilen konu şu: 2007’liler okula başlayacak mı? Aslında bu sorunun cevabını henüz kimse bilmiyor. Ne o kanunu apar topar TBMM, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan geçti.

Haberin Devamı

Bugünlerde en çok merak edilen konu şu: 2007’liler okula başlayacak mı?

Aslında bu sorunun cevabını henüz kimse bilmiyor. Ne o kanunu apar topar TBMM, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan geçti. Ama ne bunu geçiren milletvekilleri ne de eğitimciler tam olarak biliyorlar.

Kanun mecliste tartışılmaya başladığı andan itibaren 5 yaş, 6 yaş, 7 yaş çok sık dile getirildi. Bu yüzden çok kavgalar çıktı. Bakan başka, milletvekilleri başka, bürokratlar daha başka şeyler söylemeye başladı.

Sonunda öğrendiğim kadarıyla 2007 doğumlular isteğe göre okula başlayacak. Ama durun, bu tam olarak net değil. Yani Genel Kurul'da ya da Bakanlar Kurulu’nda değişebilir. Dahası bütün teklif daha sonraki yıla ötelenebilir. Ama hazırlıklı olmakta yarar var.

Haberin Devamı

Siz şimdilik çocuğunuzu ufak ufak alıştırın. Bu durumda annelerin kafasındaki en büyük karmaşa çocukların hazır olup olmadığı yönünde. Bana göre çocuğunuz okul öncesi eğitim almışsa çok fazla sorun yaşamaz. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı da bu çocuklar için müfredatı değiştireceği mesajını veriyor. Ama okul öncesi eğitim almamışsa işiniz çok zor. İsteğe bağlı bırakılırsa eğitimcilerden aldığım izlenim bu çocukları sakın ola ki ilkokula başlatmayın. Bırakın gitsin okul öncesi eğitim kurumunda yaşına uygun eğitimi alsın. Bu yaşlarda her ay gelişim için çok önemli. Bazı kavramlar tam oturmadığı için beklemekte yarar var.

Zorunlu olursa da yapılabilecek fazla şey yok. Umarım Talim Terbiye Kurulu bu konuda önemli adımlar atar bu çocukların seviyesine uygun eğitim verir. Ana kucağından ayrılıp o kocaman binalarda fiziken kaybolmaları dışında, ruhen de yitip gitmelerine seyirci kalmaz.