GeriNesrin Eriş Günde 1 yemek kaşığı tüketin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Günde 1 yemek kaşığı tüketin!

Günde 1 yemek kaşığı tüketin!
Abone Olgoogle-news

Hem mevsimsel depresyonu azaltıyor hem de cilt sağlığını destekliyor.

Her mevsim atıştırmalık olarak kullanılan ay çekirdeği, özellikle sonbaharda güçlü besin değeri sayesinde sağlık üzerine olumlu etkiler yaratır. Diyetisyen Nesrin Eriş, B vitamini deposu bu besinin faydaları hakkında bilgiler verdi.

Ay çekirdeği triptofandan ve B vitaminlerinden zengindir. Bu nedenle sonbaharda ortaya çıkabilecek mevsimsel stres ve depresyonun azaltılmasında destek olur. İçeriğindeki kolin sayesinde hafızanın güçlenmesini, konsantrasyonun artmasını sağlar. Bu nedenle öğrenciler için ders başarısında önemli etki sağlar.

Cilt sağlığına destek oluyor

B1, E vitamini, selenyum ve folik asit içeriği bakımından zengin olan ay çekirdeği, bağışıklık sistemi için çok faydalıdır. E vitamini güçlü bir antioksidandır. İmmün sistemi güçlendirir ve cilt sağlığına destek olur. Hem E vitamini hem de selenyumdan zengin olması kanser ve kalp hastalıklarından korunmayı sağlar.

İçeriğindeki magnezyum, çinko ve fosfor kemik sağlığı için faydalıdır. Ayrıca ay çekirdeği iyi bir idrar söktürücüdür.
100 gr ay çekirdeği yaklaşık 600 kalorilik bir enerji verir. Günlük tüketime 1 yemek kaşığı ay çekirdeği eklemek diyetin besin kalitesini artırır. 

False