Neriman İnanç
Neriman İnanç
Neriman İnanç

Hazımsızlık sorunu yaşayanlar için birebir!

Şeftali nektarı, sindirim sisteminde yaşanan problemlerin önüne geçiyor.

Haberin Devamı

Şeftalinin içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerin sindirim sistemini düzenlediği belirtildi. Uzmanlar, sıklıkla karşılaşılan sindirim bozukluklarından korunmak için şeftali nektarı içilmesini öneriyor.

İçeriğinde bol miktarda A, B3 ve C vitaminleriyle, folik asit, betakaroten, potasyum bulunan şeftali nektarı, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmesinin yanı sıra hazmı kolaylaştırarak sindirime yardımcı olduğu belirtiliyor.

Hazımsızlık ve kabızlık sorunu yaşayanlar için...

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, özellikle hazımsızlık ve kabızlık sorunu yaşayanların şeftali nektarı içerek bu sorunun önüne geçebileceklerini belirtti.

Sindirim sisteminde oluşan sıkıntıların giderilmesi için bol sıvı tüketilmesini öneren Prof. İnanç, "Şeftali nektarı vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan antioksidan özelliği ile kanı temizliyor, böbrek ve safra kesesinin düzenli çalışmasına imkan sağlıyor. İçeriğindeki mineraller ile sindirim sisteminde yaşanan sorunların önüne geçmeye yardımcı oluyor" dedi.

Haberin Devamı

Düzenli olarak tüketilecek şeftali suyu nelere faydalı?

Şeftali nektarının bol miktarda C vitamini içerdiğini kaydeden İnanç, şeftalide ayrıca bağışıklık sisteminin ihtiyaç duyması halinde A vitaminine dönüşen temel madde olan betakarotenin de zengin miktarda bulunduğunu vurguladı. İnanç sözlerine şöyle devam etti: "Düzenli olarak tüketilecek bir bardak şeftali suyu ile sindirim sorunları yanı sıra kanser, kalp hastalıkları, uyku bozuklukları gibi rahatsızlıkların da önüne geçmek mümkün."

CİHAN