Nafiz Karagözoğlu
Nafiz Karagözoğlu
Nafiz Karagözoğlu

Çocukları kış hastalıklarından nasıl koruruz?

Kışın sıkça karşılaşılan hastalıklara karşı alınacak önlemler...

Haberin Devamı

Çocukların okul ve kreş gibi toplu yaşama alanlarında sıkça bulaşıcı hastalıklara maruz kaldıklarını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Mustafa Nafiz Karagözoğlu, kışın bu sorunların önüne geçebilmek için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Aşı: Yapılması gereken aşıların ertelenmemesi gerekir. Doktor tavsiyesi olan çocuklarda grip aşıları da unutulmamalıdır.

Tuvalet kullanımı eğitimi: Çocuklara tuvalet kullanımı ve tuvalet eğitiminde güvenli ve doğru temizlik işlemleri benimsetilmelidir. Enfeksiyondan korunmada en önemli unsur olan el yıkama alışkanlığı kazandırılmalıdır.

Hastalık bilgilendirmesi: Gerek aileler, gerekse sorumlular çocukların hasta olması durumunda okul ve kreşe gönderilmemesi ve diğer çocukların takibi açısından öğretmenlere ve yetkililere bilgi verilmesi uygun olacaktır. Bulaşıcı hastalıklar izlenmeli ve ailelere bildirilmelidir.

Haberin Devamı

Beslenme: Uzun süre açlık hali, şeker yoğun beslenme nedeniyle ortaya çıkan dengesiz beslenme şekilleri hastalıklara davetiye çıkarır. Mevsim sebze ve meyveleriyle düzenli beslenme ihmal edilmemelidir.

KORUYUCU MADDE VE RENKLENDİRİCİ İÇERMEYEN BESLEYİCİ ve ORGANİK BEBEK MAMALARIYLA BEBEĞİNİZİN DÜZENLİ VE SAĞLIKLI BESLENMESİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

Öksürme-hapşırma eğitimi: Öksürürken ve hapşırırken ağzımızı kapatmayı öğretmemiz çocuklar için çok önemlidir. Kağıt mendil kullanımı ve sonrasında el yıkamayı mutlaka alışkanlık haline getirtmeliyiz.

El yıkama eğitimi: Ellerin özellikle sıvı sabun ve bol suyla yıkanması koruyucu olacaktır.