Mirza Fırat
Mirza Fırat
Mirza Fırat

Bu yıl göğüs dekoltesi çok moda

Orantısız vücut hatlarından memnun olmayanlar, yetersiz meme büyüklüğü, aşırı kilo verme, emzirme dönemi, sağlık problemi ve daha fazlası. Meme estetiği, kadınlar için gerek estetik açıdan gerek sağlık nedeniyle merak uyandıran konular arasındadır.

Haberin Devamı

Vücut orantısı, günümüzdeki kadınlarının birçoğunu ilgilendiren, geniş yelpazede ele alınması gereken bir durumdur. İstediği vücut kompozisyonlarına sahip olmak isteyen her kadın, bir estetik cerrahi uzmanının kapısını çalıyor.

GÜZEL MEME NEDİR, ÖLÇÜTÜ VAR MI?

Bu yıl göğüs dekoltesi çok moda

Meme büyütme operasyonları, kadın vücudunun görünümünü büyük ölçüde etkiler. savunan Meme, bir kadının beden görünümünde çok önemli bir yere sahiptir. Aynı bel ve kalça oranına sahip meme boyutları, farklı iki kadın arasında estetik açıdan tahmin edilenden daha çok fark vardır. Nasıl kemerli bir burun yüze uygun hale getirildiğinde yanaklar, çene ve dudaklar da değiştirilmiş gibi daha güzel görünüyorsa, meme büyütme de vücut genel estetik görünümünde bir tamamlayıcıdır. Çünkü gördüklerimizi bir bütün olarak algılarız ve nesnelerin oranlarını güzel olarak niteleriz.

Haberin Devamı

Meme büyütme ameliyatlarını, genç yaşta olup vücut gelişimi tamamlanmış fakat memeleri küçük kalmış veya hamilelik, emzirme, aşırı kilo kaybı sonucu memelerinin dolgunluğunu yitiren kadınlar tercih etmektedir. Meme hacminin ve büyüklüğüne nasıl karar verilmesi çok önemlidir. Hastaların istekleri tabii ki önemlidir fakat, bireysel özellikler nedeniyle bazı sınırlamalar vardır. Bu sınırların zorlanması doğal olmayan sonuçlara, uzun dönemde çeşitli sorunlara neden olabilir. Ameliyat öncesi karar verirken memenin göğüs kafesi üzerinde oturduğu alan büyük ölçüde oluşturmak istediğimiz meme hacmini belirliyor. Seçeceğimiz implant bu alanın içinde kalmalı. Derinin genişleyebilme kapasitesi ve var olan meme dokusunun hacmi de implant seçiminde belirleyici oluyor.

MEME BÜYÜTME ESTETİĞİ GEBELİĞE VE EMZİRMEYE ENGEL DEĞİL

Bu yıl göğüs dekoltesi çok moda

İmplantın seçilmesi ve yerleştirilmesindeki püf noktaların atlanmaması gerekir. Ameliyat sonrası uzun süreli sağlıklı sonuçlar için implantın kalın ve sağlıklı bir doku tarafından tamamen kaplanması temel prensiplerdendir. Bu yüzden cilt altı dokuları ince meme dokusu az olan hastalarda, implantı göğüs kasının altına yerleştirerek implantın daha kalın bir dokuyla örtülmesini sağlamak mümkün. Doku kalınlığı ölçümlerimize göre implantı göğüs kası altına mı, meme dokusu altına mı yerleştireceğimize karar veriyoruz. İmplant meme altı katlantısı, meme başı alt kenarı veya koltuk altından yerleştirilebilir. Memede gelişim problemleri varsa, dikleştirmek gerekiyorsa meme başından implant yerleştirilebilir. Meme dokusunun veya kasın arkasında cep hazırlayıp implantı yerleştirmek mümkün. Bu şekilde süt bezleri ve meme başına açılan süt kanalları tamamen korunmuş oluyor ve sonuçta gebelik ve emzirmede hiç bir sorun yaşanmıyor.

Haberin Devamı

SİLİKON MEME İMPLANTI İSTEKLERİNE EN KALICI ÇÖZÜM

Bu yıl göğüs dekoltesi çok moda

Memeyi büyütmek için birçok yöntem vardır. En sık kullanılan ve başarısı en yüksek olan silikon meme implantlarıyla yapılan operasyonlardır. Yağ ve yapay dolgularla da meme büyütülebilir fakat uzun süre kalıcı ve sağlıklı bir sonuç elde etmek zordur. Memenin hacminden daha çok bu hacmin nasıl dağılacağı yani 3 boyutlu şekli önemli. Optimal şekli sağlamak için kişisel özellikler, matematiksel ölçümler çok iyi değerlendirilmeli. Bu ölçümlere göre implantın hacmine, yüksekliğine, boyuna, içeriğine ve şekline karar verilmelidir.

NE KADAR BÜYÜYOR?

Bu yıl göğüs dekoltesi çok moda

Tüm kadınların meme büyütme operasyonlarında merak ettiği ortak soru “Ne kadar büyüyor?” Bu konuya açıklık getirmek gerekir. Vücut şekli ve beklentiye göre karar vermek en doğrusudur. Damla (anatomik) ve yuvarlak şekilli iki tip meme implantı mevcut. Aralarındaki en temel fark damla şekilli protezlerin daha az dekolte dolgunluğu yaratmasıdır. Meme hacmini sütyen ölçüsüne göre 75-80 cm A B C D E cup olarak değerlendirebiliriz.

Haberin Devamı

Buradaki 75-80 cm rakamı memenin alt kısmının göğüs duvarına birleştiği yerden sırta doğru çepeçevre ölçtüğümüz göğüs kafesinin çevresini gösterir. Aynı şekilde meme başından sırta doğru çepeçevre ölçtüğümüzde çıkan rakamdan ilk ölçtüğümüz rakamı çıkardığımızda fark 10 cm ise meme A cup, fark 17 cm ise B cup, fark 23 cm ise C cup, fark 29 cm ise D cup daha fazla ise E cup olarak değerlendiririz. Yani göğüs kafesi çevresi değişmeyeceğinden ameliyat öncesi 80 A cup olan bir meme ameliyattan sonra 80 B veya 80 C cup olabilir. Her cup arasında ortalama 150 cc hacim farkı vardır. Memenin ne kadar hacimle büyütülüp estetik dolgun ve doğal bir sonuç elde edileceği kişinin boyuna, göğüs çevresine, meme cildinin genişleyebildiğine, var olan meme dokusuna bağlı olarak değişir. Ayrıntılı matematiksel ölçümlerden sonra birlikte karar vermek en doğrusudur.