Merve Tığlı Çınar
Merve Tığlı Çınar
Merve Tığlı Çınar

Tansiyonu düşüren 10 harika besin

Potasyum kaynağı patates, tansiyonu dengeleyen önemli bir besin.

Haberin Devamı

Tansiyon problemi olanlar hangi besinleri tüketmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tığlı Çınar, tansiyonu düşüren 10 besini sıraladı ve bu besinlerin faydaları hakkında önemli bilgiler verdi.

  1. Yağsız süt: Kalp dostu yağsız süt, size aynı zamanda kan basıncınızı %3-10 oranında düşürmeye yarayacak kalsiyum ve D vitamini de sağlar.
  2. Ispanak: Posadan zengin bu harika besin aynı zamanda kalp sağlığını koruyucu ve kan basıncını düzenleyen potasyum, folat ve magnezyum kaynağıdır.
  3. Ay çekirdeği: Kan basıncını düşüren magnezyumdan zengin ay çekirdeğini tüketirken tuzsuz olmasına dikkat edin.
  4. Fasulye: Hangi türü olursa olsun fasulye, yüksek magnezyum ve lif içeriğiyle kan basıncını düzenlemeye yardımcı oluyor.
  5. Patates: Kalp sağlığı için önemli iki temel mineral potasyum ve magnezyum zengini patates tansiyonunuzu dengelemede bire bir.
  6. Muz: Potasyum denilince akla gelen diğer bir besin tabii ki muz tansiyonunuzu dengelemek adına ara öğünde tercih edebilirsiniz.
  7. Soya fasulyesi: Potasyum ve magnezyumdan zengin diğer bir besin soya fasulyesidir ama yine tuzsuz tüketmeye dikkat edin, özellikle de haşladığınızda.
  8. Bitter çikolata: Yapılan son çalışmalara göre günde 30 gr bitter çikolata tüketimi, kan basıncını düşürmeye yardımcı.
  9. Kavun ve karpuz: Son çalışmalara göre özellikle kantalup kavununun 1/4'ü günlük potasyum ihtiyacımızın yüzde 20'sini tek başına sağlıyor.
  10. Kayısı: Potasyum kaynağı bu lezzetli meyvenin yaz aylarında taze, kışın kuru olanına rahatlıkla ulaşıp ara öğünlerde tüketebilirsiniz.