Serebral Palsy’li çocukların iyilik meleği Doğa Rutkay

Doğa Rutkay’ı hep merhametli ve iyiliksever kişiliğiyle tanıdık. Ünlü oyuncu geçtiğimiz günlerde yaptığı hareketle bu yönünü bir kez daha bize göstermiş oldu.

Haberin Devamı

Doğa Rutkay’ı hep merhametli ve iyiliksever kişiliğiyle tanıdık. Ünlü oyuncu geçtiğimiz günlerde yaptığı hareketle bu yönünü bir kez daha bize göstermiş oldu.

Sosyal medyada örnek bir davranışta bulunan Rutkay, 30 Ekim’deki doğum gününde hediye yerine Serebral Palsy’li çocuklar için bağış yapılmasını istedi.

Serebral Palsi (SP), çocuklarda en sık rastlanan fiziksel engellilik türü… Dünya üzerinde binlerce çocuk bu hastalıkla mücadele ediyor. SP, vücut hareketlerini ve dengeyi kalıcı olarak etkiliyor. Pek çok anne baba hastalık konusunda uğraş veriyor.

İşte bu kampanyayla birlikte toplanan para aileleri maddi zorluk yaşayan Serebral Palsy'li çocukların rehabilitasyon ve özel eğitim masrafları için harcanacak.

“SİZ DE BENİMLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLUN”

Sosyal medyadan kampanyayla ilgili destek çağrısı yapan Rutkay, kişisel Instagram hesabından şu mesajı paylaştı:

Haberin Devamı

“Merhaba sevgili dostlarım, arkadaşlarım, ailem ve takipçilerim. 30 Ekim benim doğum günüm. Biliyorum ki, sizler bana doğum günümde hediyeler yollamak istiyorsunuz. Çiçekler göndereceksiniz biliyorum, ama ben bu sene farklı bir şey yapmak istiyorum. Cerabral Palsy’li bebeklerimiz, çocuklarımız ve kardeşlerimiz için bir el uzatmak istiyorum. Bağışta bulunarak bana dünyanın en güzel hediyesini verebilirsiniz. Bu konuya, duyarlı olduğunuza eminim. Lütfen, siz de benimle dayanışma içinde olun ve bu doğum günümün çok daha anlamlı olmasına vesile olun. Şimdiden teşekkür ediyorum ve sizi seviyorum.”

BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR

Gülen yüzleri çoğaltmak için sosyal sorumluluklarını unutmayan ünlü oyuncu daha önce de çeşitli projelerde yer almış. İkizlerini geçtiğimiz yıl kucağına alan Rutkay, başlattığı kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada bize şunları söylüyor:

“Çocuklarımla beraber öğrendiğim, içine girdiğim dünya daha yaşanası… İlk kez doğum günüm için öylesine anlamlı bir hareketin içine girdim. Her geçen gün sevdiklerimin ve takipçilerimin ilgisiyle proje için yapılan bağışlar giderek artıyor. İyiliğin güzelliğine, saflığına, gücüne inanıyorum. Bir elin nesi var iki elin sesi var hayat felsefelerimden bir tanesi. Paylaşmayı ve yardımlaşmayı seviyorum. Sıkıntıyı, kederi ve mutluluğu da mümkün oldukça birlikte yaşamayı seçiyor, bu seçimlere göre yaşıyorum.”

Haberin Devamı

İyilik paylaştıkça çoğalır, biliyoruz… Biz de ünlü sanatçının Serebral Palsy’li çocuklar için başlattığı bu anlamlı kampanyayı gönülden destekliyor, katkıda bulunmak isteyenler için projenin linkini ekliyoruz: bit.ly/2MmtCXP

Yazarın Tüm Yazıları