Son Güncelleme:
Sağlıklı ve lezzetli süt çorbası tarifi!

Diyetisyen Turgay Köse, bu pratik çorbanın hazırlanışını anlattı.
Malzemeler
- 1000 ml light süt
- 100 gr körek mantarı
- 1 yemek kaşığı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı himalaya tuzu
- 200 ml su
Hazırlanışı
- Tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın.
- Ardından unu ekleyerek kavurun.
- Un kokusu geçtikten sonra yavaşça sütü ve suyu ilave edin, 8 - 10 dakika kaynatın.
- Mantarları yıkayın ve küçük doğrayın.
- Bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve mantarları ekleyin.
- 2 - 3 dakika kavurun ve tencereye boşaltın.
- Karabiber ve tuzu ekleyerek 5 dakika kaynatın ve servis edin.