Hüseyin Küçük
Hüseyin Küçük
Hüseyin Küçük

Modacı Hüseyin Küçük'ten anlamlı bir proje daha...

Hem öğrencilere iş imkanı sunuyor hem de ülke ekonomisine bir katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

Ortadoğu, Kafkas ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Balkan Ülkeleri olmak üzere 30 ülkede “Hüseyin Küçük” markasıyla büyük bedeni farklı bir kimliğe taşımayı hedefleyen moda tasarımcısı Hüseyin Küçük, sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Ünlü tasarımcı, bu defa da Kız Meslek Liseleri ve Olgunlaşma Okulları öğrencilerine el uzatarak onlara iş imkanı yaratacak bir projeye hazırlanıyor.

Kız Meslek Liselerinde öğrenim gören yaklaşık 300 bin öğrenci var, Eğitim Sen’in yaptığı araştırmaya göre bu öğrencilerin yüzde 49,5’i aldığı eğitimin iş hayatı için yeterli olmadığı, işletmelerin de %49,7’si bu okullardan mezun olan öğrencilerin kendi kurumları için yetersiz kaldığı görüşünde. Yine aynı araştırmaya göre bu öğrencilerin %71,3’ünün eğitimi lise düzeyinde kalıyor. Yani her yıl mezun olan binlerce öğrencinin çoğunluğu üniversite eğitimine devam etmediğine göre iş bulmak zorunda.

Modacı Hüseyin Küçükten anlamlı bir proje daha...

Duyarlı bir tasarımcı olarak pek çok farklı konuda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Hüseyin Küçük, Eğitim Sen’in bu araştırmasını okuduğunda bu gençlere nasıl bir katkı sağlayabileceğini uzun uzun düşünmüş. Hem bir moda tasarımcısı hem de bir işletme olarak binlerce kişiyi işe alma ya da eğitim verme şansım olmadığını ancak tüm bu kişilerle birlikte emek verip onlara kendi paralarını kazanma fırsatı verebileceğini düşünerek bu proheyi hayata geçirmiş.

Hüseyin Küçük öncelikli olarak pilot okul seçtiği İHKİB Avcılar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileriyle gerçekleştirmeye başladığı projeyi şöyle anlatıyor. “Proje başlangıcında tüm okullara kapımı açma şansım olmayacak, sonuç olarak benim firmamın da belli bir üretim kapasitesi var, ancak en azından ilk etapta İHKİB Avcılar Kız Teknik ve Meslek Lisesi son sınıf öğrencileriyle bu işe başlayabildim. Sistem şöyle ilerleyecek: Öğrenciler çizimlerine veya tasarımlarını bana getirecekler birlikte bu çizimler arasından üretilebilir olanlara karar vereceğiz. Seçtiğimiz tasarımları ayrı bir markayla satacağız. “E-Line by Hüseyin Küçük” “E-line” ismini seçmemin sebebi bu işin gerçekten tam anlamıyla “Exclusive” yani benzeri olmayacak olması. Türkçe bir isim koyma şansım yok çünkü benim satış kanalım 30 ülkeyi kapsıyor. Markayı ayrı tutacağımız için finansal verileri de net olarak görebileceğiz. Bu projeyle hem ülke ekonomisine bir katkı sağlayacağımızı hem de öğrencilerimizin kendine daha çok güvenmesini ve para kazanmasını sağlayacağız. Ayrıca bir diğer amacım da bu projenin sektörde bir örnek teşkil etmesi”