Hüseyin Güner
Hüseyin Güner
Hüseyin Güner

Göğüs büyütme ameliyatı

Göğüs büyütme ameliyatı nasıl yapılır? Ameliyat sonrası ağrılı bir süreç midir?

Haberin Devamı

Göğüs büyütme ameliyatları kadınlar için neden bu kadar ilgi gösteriyor?

Kadınlar, göğüslerinin küçüklüğü nedeniyle özellikle ruhsal açıdan kendilerini eksik hissederek doktorların kapısını çalarlar. Göğüs büyütme operasyonlarını yaptıranlar arasında emzirme nedeniyle sarkma yaşayanlar ve göğsünü aldırarak kanseri yenenler de var. Bunun yanı sıra meme dokusu yetersiz olan 18 yaşını dolduran bireyler de bu operasyonlara rağbet gösteriyorlar. Göğüs büyütme ameliyatlarının artık acısız ve ağrısız olarak yapılabilmesi ise ilgiyi artıran nedenlerden.

Göğüs büyütme ameliyatı

Göğüs büyütme ameliyatı nasıl yapılır? Ameliyat sonrası ağrılı bir süreç midir?

Günümüzde kullanılan teknikler çok iyi olduğu için artık operasyon ağrılı değil. Hastaya lokal anestezi uygulanıyor. Bu anestezi 2 güne kadar etkili oluyor. Bu yüzden hasta, ağrı hissetmiyor. Ameliyat esnasında kullanılan cihazlar da son teknoloji olduğu için doku hasarı en aza indiriliyor. Takılacak protezin boyutu da çok önemli. Göğüs kafesine en uygun boyutta protezi kullanmak gerekiyor. 3D özel görüntüleme programımızla bilgisayarda ölçüleri belirleyip, uygun protezi bulunuyor. Bu sistem sayesinde hastanın ameliyat sonrası nasıl görüneceği de kendisine gösteriliyor. Böylece istenmeyen görüntülerden kaçınılmış olunuyor.

Meme dokusu küçük olan ve sadece birkaç bedenlik büyüme isteyenler için ise protez kullanmadan, vücuttan alınan dokularla ilerleniliyor. Bu doku o bölgeye enjekte ederek oraya uyum sağlıyor. Eğer uygun doku azsa, kültür edilip, çoğaltılıyor. Dolayısıyla yeterli hale getirildikten sonra uygulanıyor.

Kanserli hastalarda göğüs ameliyatı yapılır mı?

Kanserli hastalarda bu işlem serbest doku nakliyle gerçekleştiriliyor. Hastanın tedavisi bittikten sonra meme dokusunu yapmak mümkün. Uygulama iki şekilde gerçekleştirilebiliyor. İlk olarak hasta, radyoterapi görmemişse, eski memenin yeri protezle tamamlanıyor. Ancak hastanın dokuları çok tahrip olmuşsa birkaç kademeli olarak yağ enjeksiyon ediliyor. Bu şekilde diğer teknolojilerden daha kolay ve yüz güldürücü sonuçlar elde ediliyor. İyileşme süreci ise çok hızlı, hasta saatler içinde iyileşebiliyor. Önemli bir bilgi olarak da, operasyon sonrasında eğer kişiler ağır hasta olurlarsa doktora başvurmaları gerekiyor.

GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYATINDAN SONRA İZ KALIR MI?