Saç ekimi sonrası doğal görünüm çok önemli

Saç ekimi günümüzün en çok talep gören ve en fazla merak uyandıran, estetik operasyon türlerinin en başında geliyor.

Haberin Devamı

Saç estetik görünümün en önemli öğelerinden birisi olup, insanların görünümünde büyük rol oynar. Saç seyrelmesi ve dökülmesi ise kişinin görünümünde büyük değişikliklere yol açar. Bu sebepten saç dökülmesi insanları oldukça fazla rahatsız eder. Günümüzde saç dökülmesi sorunundan en fazla erkekler mustaripken artık kadınlar da saç dökülmesi sorunu giderek artmaktadır. Özellikle erkek tipi saç dökülmesi kadınlar arasında giderek yaygın hale gelmektedir. Saç dökülmesi ve kellik sorunundan kurtulmak isteyenler saç ekimi operasyonun nasıl yapıldığını bilmediğinden bazı tereddütler yaşayabilirler. Saç ekim işleminin nasıl yapılacağı, doğal görünüp görünmeyeceği, steril ve sağlıklı olup olmadığı, ağrı-sızı-yara olma ihtimalini bilmedikleri için estetik cerrahinin sunduğu bu imkandan faydalanmakta gecikiyorlar.

Haberin Devamı

SAÇ EKİMİ, DOĞAL SAÇ GİBİ GÖRÜNÜR MÜ?

Saç ekimi tam teşekküllü bir tıbbi merkezde ve alanında uzman kişiler tarafından yapıldığında, doğal ve başarılı bir görünen bir sonuca ulaşmak mümkündür. Özellikle plastik cerrah kontrolünde yapılan saç ekim tasarım uygulamaları doğal görünümün garantisidir. Saç naklinin sonuçları kalıcı olduğu için saçın doğru tasarlanması çok önemlidir. Doğal bir görünüm için saç ekim işleminden sonra fırça gibi bir görünümün olmaması, saç köklerinin çıkışı yönünün uyumu, yüzü çevreleyen saç çizgisinin doğru olması gerekir. Saç ekim işlemi saç dökülmesinden sonra oluşan normal dışı görünümü gidermektir zaten. Kelliği ortadan kaldırmak isterken daha kötü bir görünümle karşılaşmamak için saç ekim merkezinin ve uzmanının doğru seçilmesi gerekir.

SAÇ EKİM OPERASYONUNA NASIL HAZIRLANILIR?

Seçilen tıbbı merkezin öncelikle sahip olması gereken niteliklerin hepsini barındırması gerekiyor. Doğru seçilen tıp merkezinin ardından alanında uzman özellikle plastik cerrahlar ayrıntılı bir muayene yapılması gerekir. Ardından saç ekim işleminin detaylı bir şekilde planlanması gerekiyor. Saç ekim işleminden önce kişinin saç kalitesi, saçlı ve saçsız bölgelerin niteliği, fotoğraflar ve dijital tasarımlar ile saçların ön çizgisinin oluşturulması gibi pek çok ön çalışma yapılmaktadır. Bunların alanında uzman kişiler tarafından yapılması, saç ekiminden sonra başarılı alınan sonuçların başarısını garantileyecektir.

Haberin Devamı

ÖN SAÇ ÇİZGİSİNİN TASARIMI ÇOK ÖNEMLİ

İyi bir planlama ise saçın ön çizgisinin doğru belirlenmesinden geçer. Saçların ön çizgisi ise alın ile saçlı alanın birleşiminin olduğu çizgiye denir. Bu çizginin lazer pointer cihazıyla simetrik şekilde ayarlanması gerekir. Ancak bu sayede ekilen saçlar doğal görünüme sahip olacaktır. Yine bu çizginin kalın saç telleri ile değil, ince saç telleriyle oluşturulması gerekir. Kalın saç telleri sert bir şekilde alnın üzerinden tıpkı bir duvar gibi yükseleceğinden son derece kötü bir görünüme neden olur.

Saçsız alanlara ekilecek saçlar genellikle iki kulak arasından alınması gerekir. Bunun nedeni bu alandaki saçların yapısal dökülme özelliğinin daha az olmasıdır. Bu yüzden ekilecek saçların bu bölgeden alınması tercih edilir. İyi bir ekip, iyi tasarım, doğru uygulama doğal ve kalıcı saçlara sahip olmanın tek yoludur.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları