Göz çevresi estetikleri

Ameliyatsız da genç bir göz çevresine sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Göz ve göz çevresiyle ilgili yaşanılan pek çok sorun olabilir. Ancak estetik cerrahide bu sorunlarla ilgili ameliyatsız ve ağrısız tedavi yöntemleri ve cerrahi tekniklerle kalıcı çözümler mevcut.

KAZ AYAKLARI

Göz çevresindeki ince çizgiler ve kırışıklıkların derinliğine göre botoks, dolgu ve vitamin enjeksiyonları kullanılabilir.

GÖZ ALTI TORBALARI

Genetik, yaşlanma ya da yaşam koşullarının oluşturduğu gözaltı torbalarından enjeksiyon ya da estetik cerrahi müdahaleler sonucunda daha genç bir göz çevresine kavuşulabilir.

Göz çevresi estetikleri

ALT GÖZ KAPAĞI

Bu işlem göz altında bulunan yağ fazlasını alarak göz altı torbalarını engellemek ya da yağ eksikliğinden kaynaklanan boşlukları düzeltmek amacıyla yapılır. İşlem sırasında alt göz kapağın içinden girilerek yağ fazlalığı alınabilir ya da yeniden yerleştirilebilir. Kaslar ve tendonlar yeniden yapılandırılarak göze daha düzgün bir şekil verilebilir.

Haberin Devamı

AMELİYATSIZ KAŞ KALDIRMA

Göz çevresinde belirli bölgelere uygulanacak botoks enjeksiyonları kaşları geçici bir süreliğine yukarı doğru çeker. Bu bölgede iki kas bulunur. Kaşı aşağı çeken kasa botoks uygulanınca diğer kas kaşı yukarı çekecektir. Doğru yapılmayan kaş kaldırma işlemleri bakışlara aşırı şaşkın bir ifade verebilir.

ÜST GÖZ KAPAĞI VE GÖZ ALTI IŞIK DOLGULARI

Üst göz kapağındaki sarkmalar ya da göz altındaki çukurların tedavisinde ışık dolgusu tekniği kullanılabilmektedir. Göz altı çukurlarını kapatmanın en iyi yöntemi hyalüronik asit dolgulardır. Bu işlem bölgeye su toplanmasını sağlayarak dokunun şişmesini sağlıyor. Ayrıca hastanın kendisinden alınan yağ da buraya enjekte edilebilir. Göz altı çukurlarını ve morluklarını kapatmak ve doldurmak için son zamanlarda ışık dolguları yaygın olarak kullanılmaktadır. Ve hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu operasyonlar arasında yer almaktadır.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları