Göğüslerinizin estetiğe ihtiyacı var mı?

Göğüs büyütme ve dikleştirme arasındaki farklar…

Haberin Devamı

Estetik operasyonlar arasında en çok tercih edilenlerden biri de göğüs estetiğidir. Göğüs büyütme ve dikleştirme ameliyatları neden ve nasıl uygulanır?

Kadınlar, göğüslerinde sarkma veya hacim kaybı yaşamaya başladığı zaman ilk önce paniğe kapılıyor ki bu konuda haksız olduklarını söyleyemeyiz. Genetik faktörler, hamilelik süreci, yaş alma gibi sayısız pek çok faktör göğüs bölgesindeki değişimlerin başlıca nedenlerinden.

Bunun dışında bir de küçük memeden yakınan kadınlar bulunuyor. Göğüslerini büyütmek, şeklini değiştirmek isteyen ve hacimli hale getirmek adına biz estetik cerrahlara başvuruyorlar. Her iki durumda da operasyonlar hakkında kafası karışan pek çok kadına rastladım diyebilirim. Her iki durum için yapılan operasyon farklı olduğu gibi iki operasyon gerekli durumlarda aynı anda da uygulanabiliyor.

Göğüs dikleştirme operasyonu nedir?

Göğüs dikleştirme operasyonu, dokunun yukarıya çekilerek memelerin olması gerektiği pozisyona getirilmesine denir. Hamilelik, emzirme ve normal yaşlanma süreci göğüs dokusunun zamanla zayıflamasına ve incelmesine yol açar ki bu da göğüslerin sarkması anlamına gelir. Aşırı sarkma durumlarında göğüs uçları da değişir ve aşağı bakmaya başlar. Dikleştirme operasyonu aynı zamanda göğüs uçlarını da kapsar ve operasyonda göğüs uçları memeye göre yeniden pozisyonlandırılır. Buna da mastopeksi adı verilir.

Göğüs büyütme operasyonu nedir?

Göğüs büyütme operasyonu adından da anlaşılacağı gibi memenin silikonla büyütmesi işlemine denir. Küçük memelere sahip kadınlar göğüs büyütme operasyonuyla vücut silüetlerini de değiştirme şansını yakalar. Vücut yapısına uygun meme büyüklüğüne birlikte karar verilir. Vücudunuza uygun olmayacak büyüklükteki silikon asla önerilmez. Bu yüzden talebiniz konusunda gerçekçi yaklaşımlarınız olduğunda başvurmanız akıllıca olacaktır. Silikonla meme büyütme operasyonu ile göğüslerinizde istenilen şekil ve büyüklük elde edilir. Kullanılan silikonlar meme dokusunun altına yerleştirilerek daha dolgun bir görünüm elde edilir.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları