Göğüsleriniz sarkmasın diye şınav çekebilirsiniz ama…

Güzel göğüslere sahip olmanın yöntemleri!

Haberin Devamı

Sutyen tipinizden cerrahi geliştirmelere, dekoltenizi güzelleştirmenin için birçok yolu var. Göğüsleriniz çok küçükse, göğüs implantı yaptırmayı düşünebilirsiniz. Örneğin Amerika Plastik Cerrahi Topluluğu’nun yaptığı araştırmaya göre Amerika'da 2012 yılında göğüs büyütme ameliyatına 1 milyar dolardan fazla para harcanmış.

Plastik cerrahınıza kopyalaması için mükemmel bir göğüs fotoğrafı götürmeyin. Göğüs kafesi boyutu, göğüs genişliği ve onlarca farklı faktör ideal göğüs boyutunuzu belirleyecektir. Her zaman daha büyük implant daha iyi değildir. Çok büyük implantlar göğüs dokunuzu ve göğüs kafesinizi zedeleyebilir. Göğüs implantı kesiği için en az risk oluşturan bölge (vücudunuza göre değişkenlik gösterse de) göğsün altındaki kıvrım bölgesi olabilir. Bunlar başta küçük kırmızı çizikler olarak görünür zamanla iyileşerek renk değiştirirler. Son olarak da implantların göğsü kaldırmadığının farkında olmalısınız; onu sadece göğüs dikleştirme ameliyatıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğal durmayan implantlardan kaçının!

İmplantlarınızın doğal durmasını istiyorsanız göğüslerin kusursuz yuvarlak durmasını önleyin. Fazla büyük ve göğüsler arasında geniş bir boşluk bırakacak implantlardan da kaçının. Eğer implantlarınız çok büyükse sırt üstü yattığınızda göğüsleriniz yanlara doğal bir şekilde düşmez. Profilden bakıldığında göğüslerinizin üst kısmının alt kısmı kadar dolu görünmesini veya implantlarınızın çok yukarı yerleştirilip meme uçlarınızın aşağı bakmasına neden olmasını istemezsiniz. En doğal göğüs görünüşünü sağlaması konusunda biz plastik cerrahların önerilerini dikkate alın.

Göğüslerinizi koruyun

Güneşe maruz kalma göğüslerin kolajen ve elastin liflerinin yıkılmasına neden olarak göğüslerin sarkmasına neden olur. Kırışıklıklara, noktalara ve gevşekliğe göğüslerinizi güneşten koruyarak engel olabilirsiniz. Sarkmalarını önlemek için şınav çekebilirsiniz ancak fazla kas oluşumu dekoltenizin kötü durmasına neden olabilir. Ayrıca da göğüs sağlınızı korumaya yardımcı olması amacıyla yıllık göğüs muayenesi yaptırmanız da tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Göğüs boyutu veya şekli nasıl olursa olsun uygun bir müdahale görünüşünü güzelleştirecektir. 

Yazarın Tüm Yazıları