“Göğüslerimi büyütmek istiyorum”

Dişi görünüme sahip olmak için birçok kadın estetiğe başvuruyor.

Haberin Devamı

Göğüs büyütme operasyonları kadınlardaki en büyük ihtiyacı karşılıyor. Birçok kadın için dişi bir görüme sahip olmak çok önemli ve yine onlara göre bu görünüme sahip olmanın yolu da güzel göğüslere sahip olmaktan geçiyor.

Meme büyütme ameliyatı sizin için de bir ihtiyaç mı?

Küçük, meme gelişimini tam olarak tamamlamış genç kızlar veya doğum sonrası memesinin şeklinde bozulma olan kadınlar tarafından ihtiyaç olmakla beraber başka faktörler de meme ameliyatını ihtiyaç haline getirebilir.

• Memelerinizin çok küçük olması yüzünden kendinizi beğenmiyorsanız,
• Kalçalarınıza oturan elbiseler giydiğinizde meme bölgeniz çok boş duruyorsa,
• Üzerinize tam oturan elbise veya mayo gibi giysiler sizi utandırıyorsa,
• Çocuk sahibi olduktan sonra memeleriniz şeklini ve sıkılığını kaybetmişse,
• Yaş ve yerçekimi memelerinizin boyutunu ve şeklini değiştirmişse,
• Memelerinizde asimetri varsa yani bir göğsünüz diğerinden bariz bir şekilde küçükse meme ameliyatı yaptırmak sizin de ihtiyacınız olabilir.

Haberin Devamı

Göğüs büyütme ameliyatı nasıl yapılıyor?

Memeyi büyütmek için her iki göğsün de arkasına istenilen şekli verecek bir implant yerleştirilir. Şekli verirken hastanın istekleri dışında başka kriterlere de bakılır. Vücudunuzun genel yapısı yani boyunuz, kilonuz, iskelet yapınız vs. kullanılacak implant ebatının belirlenmesini sağlıyor. Çünkü estetik bir görünüşe kavuşmanın yolu önce sağlık sonra da uyumdan geçiyor. 

Meme ameliyatının faydaları neler?

Estetik bir görünüşün dışında hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kişinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Kişinin kendisine olan güvenini artırır. Daha mutlu olabileceği için etrafına da mutluluk saçar, sosyal ilişkileri düzelir ve başarısı artar.

Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Yazarın Tüm Yazıları