En erken hangi yaşta botoks yaptırılabilir?

Eğer cildinizde erken kırışma riski hissediyor ve önlem almak istiyorsanız...

Haberin Devamı

Botoks enjeksiyonu tedavisine olan talep tüm dünyada her geçen gün artıyor. 20’li yaşların başından itibaren önleyici botoks enjeksiyonu tedavisine başlayanlarda da aynı şekilde büyük artış söz konusu. 20’li yaşlara giren kişilerin botoks tedavisine başlamasının bazı kriterleri var. Bunlar arasında kişinin genetik yapısı yani cildinin kalitesi ve aşırı mimik kullanımı sayılabilir. Bildiğiniz gibi cilt deformiteleri ve yaşlanma belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterir. Bazı kişilerde yaşlanma belirtileri çok erken yaşlarda ortaya çıkarken, bazı kişilerde ise 40’lı yaşlara kadar belirgin bir kırışıklık belirtisi göstermez. 20’li yaşlarda botoks enjeksiyonu tedavisi, yapılan muayene sonucu kişinin özelliklerine ve tercihine göre belirlenir.

Haberin Devamı

En erken hangi yaşta botoks yaptırılabilir

20’Lİ YAŞLAR İÇİN BABY BOTOKS

20’li yaşlarda önleyici botoks enjeksiyonu tedavisinde minimal doz kullanımı yani “baby botoks” tercih edilir. Eğer hastanın yüzünde aşırı mimik kullanımına bağlı cilt deformasyonu belirtileri başladıysa, özellikle alın, kaş arası dikey çizgiler, göz kenarlarındaki kaz ayakları, nazolabial bölge denilen yanaktaki gülme kırışıklık belirtileri ortaya çıkmaya başladıysa hastalara önleyici botoks enjeksiyonu tavsiye edilir. Bu durumda tedavi planında minimal doz kullanılması çok önemlidir. Baby botoks enjeksiyonunda daha düşük dozlarda botulinum toksini enjekte edilir. Bunun için doğru bölgelere doğru dozda enjeksiyon kullanılması gerekir.

En erken hangi yaşta botoks yaptırılabilir

KIRIŞIK ÖNLEYİCİ TEDAVİNİN AVANTAJLARI ÇOK FAZLA

Eğer cildinizde erken kırışma riski hissediyor ve önlem almak istiyorsanız, bu durumda baby botoks enjeksiyonu sizin için fayda sağlayabilir. Minimal dozda kullanılan botulinum toksini enjeksiyon kullanımı yüzdeki aşırı mimik kullanımını azaltarak cildin erkenden yaşlanmasını önler. Böylece 20’li yaşlarda baby botoks tedavisi ile doğal görünümü koruyarak, enjeksiyon yapıldığı hiç belli olmaksızın genç görünüm çok daha uzun yıllar korunabilir.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları