Botoksun estetikte kullanımı

Botoks enjeksiyonun etkisi ne kadar sürer?

Haberin Devamı

Doktorlar kırışıklıkları başarıyla tedavi etmek için botoksu yıllardır kullanıyorlar. Botoks, clostridium botulinum bakterisi tarafından üretilen bir toksine verilen bir isimdir.

Botoks, sinirlerden kaslara gelen sinyalleri engelliyor. Enjekte edilen kas kasılma yapamaz. Bu durum da kırışıklıkların rahatlamasına ve yumuşamasına yardımcı olur.

Botoks çoğunlukla alın çizgileri, kaz ayakları (göz çevresindeki çizgiler) ve kaş çatma çizgilerinde kullanılır. Güneş hasarından ve yerçekiminden kaynaklanan kırışıklıklar sadece botoks uygulaması ile tedavi edilemez.

Botoksun estetikte kullanımı

Botoks enjeksiyonu uygulaması sadece birkaç dakika sürer ve anestezi gerektirmez. Botoks, kırışıklığa neden olan spesifik kaslara ince bir iğne ile çok hafif bir sızıya neden olacak şekilde enjekte edilir. Oldukça kısa süren ve iyileşme sürecine gerek olmayan bir operasyon olduğu için öğle yemeği arasında ya da akşam işten eve giderken dahi yapılabilir.

Haberin Devamı

Tam olarak etkili olması için 7 ile 14 gün arasında bir bekleme süresi gerekir. Prosedürün başlamasından en az bir hafta önce sigara ve alkol kaçınılmaması tavsiye edilir. Ayrıca morarma azaltmak için tedaviden iki hafta önce kan sulandırma özelliği olan ilaçları almayı bırakmalısınız.

Botoksun estetikte kullanımı

BOTOKS ENJEKSİYONUN ETKİSİ NE KADAR SÜRER?

Botoksun etkileri 4 ile 6 ay arasında sürebilir. Kas hareketi yavaş yavaş geri döndüğünde, çizgiler ve kırışıklıklar tekrar ortaya çıkmaya başlar ve tekrar tedavi edilmesi gerekir. Çizgiler ve kırışıklıklar genellikle zamanla azalır; kaslar küçülür.

Botoksun yan etkileri arasında geçici morluk ve kızarıklık sayılabilir. Bunun nedeni enjekte edilen maddenin hareket ettirilmesidir. Bu nedenle enjeksiyondan sonra 12 saat boyunca enjekte edilen bölgeler ovalanmamalı ya da 3 ila 4 saat boyunca uzanılmamalıdır.

Haberin Devamı

BOTOKSTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hamile, emziren ya da nörolojik bir hastalığı olan insanlar botoks yaptırılmamalıdır. Bunun dışında botoksun bilinen en yaygın zararı, uzman kişiler tarafından yapılmadığında yüzde aşırı donuk ve gergin bir ifadeye neden olmasıdır. Sonradan pişman olmamak için enjeksiyonların mutlaka alanında uzman cerrahlar tarafından klinik ortamda yapılması gerekir. Aksi takdirde telafisi çok zor olan sorunlar yaşamanıza neden olabilir.

Sevgiyle kalın.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları