Badem göz estetiği nasıl yapılır?

İdeal göz şekli denildiğinde altın orana göre gözdeki dış köşeler, iç köşelere oranla 4 derece daha yukarıda olmalıdır. Kısacası ideal güzellik kriterlerine göre hafif yukarıya kalkık ve çekik gözler daha estetik bir görünüm sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Altın orana göre ideal kabul edilen göz şekli ise halk arasında badem göz olarak anılmaktadır. İnanışa göre hafif yukarıya çekik, iri gözler daha anlamlı bakışlara sahiptir. Herkesin güzellik anlayışı farklı olsa da badem göz estetiği günümüzde en çok talep edilen estetik prosedürler arasında yer almaktadır.

Badem göz estetiği minimal cerrahi uygulanan bir operasyondur.

Badem göz estetiği oldukça minimal cerrahi tekniklerin kullanıldığı cerrahi bir uygulamadır. Önce saçlı derinin içinden görünür olmaması içim minik kesiler açılır. Bu kesiler içinden video endoskopik yöntemler uygulanarak gözler yukarıya kaldırılır. Kendiliğinden çözünen özel iplerle 3-4 dikiş atılarak operasyon tamamlanır. Bandaj değil, sadece ufak streçler kullanılır. Kesiler saçlı derinin içerisinden açılarak video endoskopik yöntemler ile uygulandığı için görünen bir iz oluşmaz.

Badem göz estetiği kimler için daha uygundur?

Badem göz estetiği genellikle 25-45 yaş arasındaki kadınlara yapılmaktadır. Yapıldığı kişiye daha derin ve anlamlı bakışlar kazandırırken aynı zamanda daha dinç bir görünüm de sağlamaktadır.

Operasyonun ardından birkaç saat gözlem altında kalındıktan sonra taburcu edilir. Yani hastanede kalınmasına gerek olmayan bir ayaktan tedavi prosedürüdür. Operasyondan iki üç gün sonra yüz yıkanabilir. Birkaç hafta yüzü aşağıya doğru çok eğmemeye ve çok ağır aktivitelerde bulunmamaya dikkat edilmelidir.

Yazarın Tüm Yazıları