Aynı operasyonda birden fazla estetik mümkün mü?

Estetik yaptırmak isteyenlerin en fazla merak ettiği konulardan birisidir bu

Haberin Devamı

Estetik yaptırmak isteyenlerin en fazla merak ettiği konulardan birisidir bu. Kombine estetik olarak bilinen bu teknik ile hastalar birden fazla estetik sorununu aynı operasyonda tedavi edilebiliyor.

Kombine estetik operasyonlarda hastanın ihtiyacına göre cerrahi ve cerrahi olmayan teknikler bir arada kullanılabilir. Kombine estetik için hastanın genel sağlık durumunun tam olarak yerinden olması çok önemlidir. Kombine operasyonlar hastanın ihtiyacına göre kişiye özel olarak planlanır.

VÜCUT YA DA YÜZE GÖRE GRUPLANIR

Hastanın ihtiyacı ve talepleri de göz önüne alınarak meme büyütme, küçültme ya da dikleştirme ameliyatları ile birlikte karın germe ya da yağ alma operasyonları kombine bir şekilde bir arada yapılabilir. Kol germe ile meme estetiği ameliyatları kombine edilebilir. Genel yüz estetiği operasyonlarında yüz germe, göz kapağı sarkması, kaş kaldırma ve alın gençleştirme operasyonları bir arada gerçekleştirilebilir. Burun estetiği ameliyatları ile birlikte çene estetiği ameliyatları da yapılabilir. Burun estetiği ameliyatlarının yanı sıra dudak dolgunlaştırma da gerçekleştirilebilir. Karın germe ile genital bölge estetikleri birleştirilebilir. Vücut şekillendirme ve germe operasyonları bir arada yapılabilir. 

Haberin Devamı

Aynı operasyonda birden fazla estetik mümkün mü

KOMBİNE ESTETİĞİN AVANTAJLARI ÇOK

  • Kombine estetik operasyonları kişinin zamandan kazanmasını sağlar.
  • Farklı farklı iyileşme süreci geçirmek durumunda kalmaz.
  • Yapılan estetik operasyonların sonuçlarının daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmasını sağlar.
  • Örneğin burun şeklini özellikle profilden çenenin görünümü de etkiler. Bu nedenle hem burundaki estetik sorun ortadan kaldırılır hem de çenenin şekli düzeltilerse iki operasyonun da sonuçları daha fazla ortaya çıkar.
  • Birden fazla anestezi alınması önlenir. Operasyonun maliyeti daha düşük olur.

HOLOGRAM VE 3D GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ

3D simülasyon cihazı ve hologram görüntüleme aracılığıyla hazırlanan görüntüler sayesinde hasta yüzündeki ya da vücudundaki sorunları daha iyi görebiliyor. Örneğin burun estetiği için gelen hasta burnundaki estetik sorun giderildikten sonra çenesinin ya da alnının burnunun görüntüsünü ne kadar etkilediğini fark edebiliyor. Veya göğüs büyütme estetiği yaptıran hastamız karın bölgesindeki sarkmaların göğüs estetiğini gölgeleyebileceğini görebiliyor. Böylece hayal ettiği estetik görünüme kavuşabilmek için birden fazla estetik operasyonu bir arada talep edebiliyor.

Sevgiyle kalın.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk 

Yazarın Tüm Yazıları