Güçlü Armutçu
Güçlü Armutçu
Güçlü Armutçu

“Pembe estetik” neden tercih ediliyor?

En değerli tablonuz olan gülüşünüze estetik bir dokunuş…

Haberin Devamı

Kişinin dişlerinin şekli ve sağlığı ne kadar muazzam olursa olsun eğer diş etlerinde bir problem varsa bu kişinin zamanla güzel olan dişlerinden şikayetçi olmasına ve öz güven eksikliği yaşamasına neden olur. Periodontoloji Uzmanı Dr. Dt. Güçlü Armutçu, diş ve diş eti estetiği hakkında önemli bilgiler verdi.

Diş etlerinden şikayetçi olmaları sebebiyle diş eti estetiği kişiler arasında bilinen adıyla “pembe estetik” yaptırmak isteyen hastalar için ilk olarak problemin ne olduğu saptanmalı. Sorun dişlerde mi, diş etinde mi yoksa her ikisinde mi? Bunun belirlenmesi çok önemli çünkü hastaya uygulanacak tedavi yöntemine ve etkili sonuçlar almaya yardımcı oluyor.

Hastanın ağız yapısına ve isteklerine göre, belirlenen problemler ışığında sadece dişlerin düzeltildiği durumlar da olabilir veya sadece diş etlerinde yapılacak ufak dokunuşlarla da hastaların istediği ve hayal ettiği estetiğe ulaşılabilir.

Pembe estetiği kimler tercih ediyor?

Konuşurken ya da gülerken diş etlerinin görünmesinden rahatsız olanlar, diş etlerinin renginden, şeklinden ve sağlığından rahatsız olanlar, diş eti problemi olan kişiler tercih etmektedir.

Kusursuz bir gülüş için diş, diş eti ve dudağın uyumlu olması gerekir. Gülüş estetiği için sadece diş ve diş etlerinin uyumu yetmiyor, dudakların konumu ve duruşu estetiği tamamlıyor. Bu konuda farklı bir uygulamadan bahsedebiliriz.

Diş etleri normalden çok gözüken hastalara “lip reposition” tekniği uygulanır. Bu yönteme başlamadan önce hastaya, tedavi bitiminde dudağının ve gülüşünün nasıl gözükeceğine dair kişiye özel bir tasarım yapılıyor. Hasta daha ilk randevu da tedavinin sonunu görme şansı buluyor.

Bu uygulama çok rahatlatıcı ve güven verici oluyor. Hasta isterse o gün ailesinin, çevresinin fikrini alabiliyor ve tedaviye karar veriyor. Bu tasarım baz alınarak minimal bir şekilde üst dudağın iç dokusu, üst diş etinin belirlenen noktasına dikiliyor. Bu yöntemle diş etinin görünümü minimuma indiriliyor ve dudağın duruşu destekleniyor. Dudaklar daha dolgunlaşıyor, bir nevi üst dudak yeniden konumlandırılıyor. Kısa süren ve minimal bir tedavi seçeneği olan “lip reposition” tekniği ile çok başarılı sonuçlar alınıyor.