GeriGizem Şeber Önce salata ile başlayın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Önce salata ile başlayın

Önce salata ile başlayın

Hafta sonu kaçamaklarında dikkat etmeniz gerekenler...

Hafta sonu yapılan barbekü partileri veya kurulan mangal sofraları, bütün hafta dikkat etmeye çalıştığımız beslenme düzenimizi bir anda alt üst edebilir. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, mangal sezonunun açıldığı şu günlerde dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.


Önce salata ile başlayın: Salata lifli yapısı ile daha çabuk doymanıza ve yüksek kalorili diğer yiyecekleri miktar olarak daha az tüketmenize yardımcı olacaktır.

Önce salata ile başlayın


Kızartma yerine yoğurtlu mezeleri tercih edin: Kızartma yiyecekler yerine peynir ve yoğurtla hazırlanan mezeleri tercih etmeniz hem daha fazla kalsiyum almanıza yardımcı olur, hem de kalori limitlerinizi kızartma kadar zorlamamış olursunuz.

 Önce salata ile başlayın 


Etlerin direk ateşe veya kömüre temas etmediğinden emin olun: Bu durum etteki B vitamininin neredeyse tamamının kaybolmasına neden olmakla birlikte, ette kansere sebep olabilecek maddelerin oluşmasına neden oluyor.

   Önce salata ile başlayın   


Etlerin yağlı kısımlarını tüketmeyin: Etin içerisinde de ona lezzet katmaya yetecek kadar görünmez yağ olduğunun bilincinde olun.

    Önce salata ile başlayın    


Bütün karbonhidratları aynı anda tabağınıza doldurmayın: Sofrada ekmek, pilav, patates gibi yiyecekler aynı anda bulunuyorsa bir tanesini tercih etmeye çalışın.

     Önce salata ile başlayın

False