Selülit kabusunuz olmasın!

Yaz aylarında selülitten kurtulmanın yolları...

Haberin Devamı

Selülit, lenfatik dolaşımın bozulmasıyla oluşan, sadece kilo problemi yaşayanlarda değil aynı zamanda kilo problemi olmayan kadınlarda da görülebilen portakal kabuğu görünümüdür.

TEDAVİYE ERKEN EVREDE BAŞLANMALI

Kadınların %80-90’ının sorunu olan selülit; genetik etkenler, hormonlar, vücutta su tutumu, kilo alıp vermelerde (yo-yo diyetleri) yağ hücrelerinin genişlemesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Ergenlik çağından itibaren önlem alınması gerekir. Vücudumuz, selülitle ilgili ilk işaretleri genellikle 20- 30 yaşları arasında vermeye başlar. Selülit tedavisinde; oluşumuna etki eden etmenleri tanımak ve önlem almak en etkili çözüm yoludur. Tedaviye erken evrede başlamak daha iyi sonuçlar verir çünkü yaşla birlikte ilerlemiş selülitlerde tedavi daha da güçleşmektedir.

Haberin Devamı

SELÜLİT ENGELLEYİCİ YAZ SEBZE VE MEYVELERİ (TIKLAYIN)

SELÜLİTİN BAŞLICA SEBEPLERİ

Genetik etmenler ve hormonların yanı sıra, günümüzde yoğun iş temposuna bağlı hareketsiz yaşam, rafine besin tüketiminde artış, karbonhidrat ve yağ ağırlıklı yanlış beslenme, fazla tuz tüketimi, sigara kullanmak ve kişilerin kendilerine gereken özeni göstermemesi, selülit oluşumu için en temel sebepler arasında yerini alır.

Selülit oluşmaya başladığında vücutta kan dolaşımında sorunlar yaşanıyor demektir, gittikçe şişen yağ hücreleri kanın damarlarda dolaşımını engeller ve vücuttaki su, dokular tarafından tutularak cildin görüntüsünün bozulmasına özellikle bacaklar ve popo bölgesindeki ciltte dalgalanmalarını yol açar.

Selülit kabusunuz olmasın

SELÜLİT TEDAVİSİNDE DİYETİN ETKİN ROLÜ NEDİR?

Sadece diyetle selülitler azalmaz ancak selülit oluşumu ve ilerlemesine karşın önemli bir destek sağlayabilir. Doğru beslenme ve yeterli fiziksel aktivite ile portakal görünümünü en aza indirmeniz mümkün olabilir.

Antioksidanların kullanımı; A, C, E vitaminleri ve bol sıvı tüketimi selülit tedavisinde önemli besin öğeleridir. A, C, E vitaminleri vücudumuzdaki toksinlerle savaşmak ve cildinizi güzelleştirmeye yardımcıdırlar.

Haberin Devamı

SELÜLİT GİDEREN ÇOK ÖZEL KARIŞIM (TIKLAYIN)

SELÜLİT SAVAŞÇISI BESİNLER

  • Ananas, üzüm, greyfurt, kiraz, portakal, kivi, tam buğday ürünleri selülit diyetinin olmazsa olmazlarıdır.
  • A vitaminin öncü maddesi olan beta karoten, cilt güzelliği ve selülitlerden kurtulmak için en doğru seçimdir. Kayısı, havuç, bal kabağı ve kavun gibi turuncu renkli besinlerde bulunur.
  • Ceviz, fındık ve badem içerdikleri E vitamini ile cildinizi güzelleştirmeye yardımcı olacaktır. Ara öğünlerinizde tüketebilir veya salatalarınız üzerine ekleyebilirsiniz.
  • Omega 3; lenf dolaşımını düzene sokarak cildin kendini yenilemesine yardımcı olur. En zengin kaynakları; somon, ton balığı ve sardalyedir. Bunun yanı sıra ceviz ve keten tohumu kaynaklar arasında yer almaktadır.
  • Kafein yağ oksidasyonunu arttırıcı, yağ yakıcı etkisinden dolayı, paketlenmiş yağ görünümü ile karşımıza çıkan selülit sorununu tetikleyici etki göstermez ancak günde 2 fincan kahveyi geçmemek önemlidir.
  • Selülit oluşumunu tetikleyen en önemli etken tuzdur, selülitlerle başa çıkmak için mutlaka görünen ve görünmeyen tuz kaynaklarının tüketiminizi azaltmaya çalışmalısınız.

 Selülit kabusunuz olmasın 

SOMON VE AVOKADO TÜKETİN

Her iki besin de dolaşım sistemi için oldukça faydalı ve dolayısıyla selülit için sıklıkla tüketilebilinir. Somon ve diğer balıklarda bulunan fosforun dokuları kuvvetlendirici bir özelliği de vardır.

AY ÇEKİRDEĞİ SELÜLİT DOKUSUNU YOK EDİYOR (TIKLAYIN)

TEDAVİDE BAŞARIYI ARTIRMAK İÇİN

  • İdeal kilonuza ulaşmaya ve sabitlemeye çalışın.
  • Şekerli yiyecekleri ve içecekleri hayatınızdan uzak tutun.
  • Yağlı ve kızartılmış besinlerden uzak durmaya çalışın.
  • Besinleri ilk haliyle tüketmeye çalışın. İşlem görmüş ve rafine edilmiş karbonhidrat tüketmeyin.
  • Düzenli egzersiz yapmaya özen gösterin. Haftada en az 3- 4 kez 30 - 40 dakikalık yürüyüşler yapın.
  • Nikotinin etkisinden korunmak için sigara içiyorsanız mutlaka bırakmaya çalışın.
  • Alkolden uzak durun. Haftada 1-2 kadehi geçmemeye özen gösterin.
  • Her gün 1 gram C vitamini takviyesi alınabilir.
  • Cilt elastikiyetini sağlamak için günde 2,5 - 3 lt su içmeye özen gösterin.

Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak

Yazarın Tüm Yazıları