Funda Öztürk Alban
Funda Öztürk Alban
Funda Öztürk Alban

Derslerle birlikte çantalar da ağırlaştı...

5-12 yaş arasındaki çocukların çantalarını ve kullanım şekillerini mutlaka denetleyin

Haberin Devamı

Okul, derslerin yoğunluğu, ödevler ve bilgisayar derken çocuklarımızın, bir de nerdeyse kendi kiloları kadar sırt çantaları taşımaları, omurgalarda problemler oluşmasına yol açıyor. Spor Okulları Genel Koordinatörü Funda Öztürk Alban, çocukların omurgalarına dikkat çekiyor.

İlköğretim çağındaki çocuklarda eklemler ince ve hassas yapılı, kaslar da bir o kadar zayıfsa, diz, kalça ve omuz eklemlerinde ve belde ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

Çocuklarımız okul çantalarını hazırlarken içini fuzuli şeylerle doldurmalarına engel olalım. Çanta seçiminde sırt için destekleyici özelliği olanları ya da çek çek şeklinde kullanılanları tercih edelim. Ders programı dışında kitap taşımalarını engelleyelim.

ÇOCUĞUNUZUN KOLAY TAŞIYABİLECEĞİ, VÜCUDUNA UYGUN VE TEKERLEKLİ OKUL ÇANTALARI İÇİN TIKLAYIN!

En önemlisi, çantayı tek taraflı değil iki taraflı kullanmasını sağlayalım. Sırta dağcılarınki gibi tam olarak takılan bir sırt çantası, en azından yükü dengeleyerek omurgaya ve eklemlere zarar vermeden kullanılabilir.

Henüz gelişimini tamamlamamış küçük bedenler için, daha çok önlem ve daha çok dikkat gerekiyor. Görevse anne babalara düşüyor.