Funda Kocabıyık
Funda Kocabıyık
Funda Kocabıyık

Oyunlu tatiller

20 Ocak 2012 Cuma günü son ders zili ile öğretmelerimiz ve çocuklarımız 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline başlayacaklar. Tatile sayılı günler kala, bu tatilin amacına ulaşabilmesi için; işte öğretmenlere, anne-babalara ve çocuklarımıza tavsiyeler...

Haberin Devamı

20 Ocak 2012 Cuma günü son ders zili ile öğretmelerimiz ve çocuklarımız 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline başlayacaklar. Çocuklar için de öğretmenler için de yoğun bir dönemin ardından ilaç gibi gelen yarıyıl tatili için, eminim bizim evde olduğu gibi bir çok evde de geri sayım başladı.

Tatile sayılı günler kala, bu tatilin amacına ulaşabilmesi için; öğretmenlere, anne-babalara ve çocuklarımıza buradan bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

Tatilde ödev yapmasınlar

Öncelikle sevgili öğretmenlerim, çocuklarımıza tatilde lütfen ödev vermeyin. Küçücük omuzlarına yük vermek yerine yüklerini bu tatil aracılığıyla boşaltmalarına fırsat verin... Bırakın çocuklar tatilin ve dinlenmenin keyfini doya doya yaşasın. İzin verin yepyeni heyecanlarla ve yeniden öğrenmeye hevesli bir şekilde karşınıza gelsinler. Ve tabii ki siz de tatilin tadını doyasıya çıkarın. Bol bol dinlenin ve 15 günü fırsat bilip yenilenin... Çünkü çocuklar 15 gün sonra yine, yeni sorularla karşınıza çıkacak. Onlara yetişmek için siz de kendinize yatırım yapın, yenilenin ve alanınızdaki yenilikleri takip edin. 

Haberin Devamı

Her türlü sürprize hazırlıklı olun

Sevgili anne-babalar; çocuğunuzun karnesindeki her türlü sürprize hazırlıklı olun. Başarıyı da başarısızlığı da yapıcı olun. Karnedeki düşük notun en çok çocuğunuzu rahatsız ettiğini ve onu incittiğini unutmayın. Böyle bir sorunla karşılaşırsanız da lütfen çocuğunuzun öğretmeninden yardım alın. Çocuklarınızı çok iyi tanıyan öğretmeninizin bu konuda eminim çok önemli tavsiyeleri olacaktır. Öğretmeninizin tavsiyeleri ile tüm sorunların üstesinden geleceğinize inanın. Unutmayın çocuğunuzun karnesi aynı zamanda sizin için de bir aynadır. Lütfen bu karne ile kendinizi de eleştirin ve kutlayın. Her güzel şey gibi 15 günlük tatil de çocuklarınız için göz açıp kapayınca kadar geçecektir. Bu süre zarfında çocuklarınızla yaşı kaç olursa olsun oyun oynayın ve birlikte kaliteli vakit geçirin. Unutmayın oyunun olduğu yerde; huzur, öğrenme, barış ve keyif vardır. 

Gösterimde olacak çocuk tiyatrolarına vesinemalarına gidin

Haberin Devamı

Çocuklarınızı alın, yarıyıl tatili boyunca gösterimde olacak çocuk tiyatrolarına, sinemalarına gidin. Lütfen alışveriş merkezlerinden çocuklarınızı da kendinizi de uzak tutun. İnanın dışarıda korktuğunuz en soğuk hava bile alışveriş merkezlerindeki temizlenmemiş havadan daha zararsızdır. Hava durumu ne olursa olsun çocuklarınızla parka gidin, yürüyüş yapın ve açık havada günde yarım saat bile olsa oyun oynayın... 

Bulunduğunuz bölgedeki kursları araştırın

Birçok ilde yarıyıl tatili boyunca spor kursları açılmaktadır. Bulunduğunuz bölgedeki kursları araştırın ve çocuğunuzun isteği doğrultusunda onu spora yönlendirin. Çocuğunuz sporla, enerjisini ve zihnini boşaltacak, disiplini, hayatına hedef koymayı ve hedefe doğru yürümeyi, galibiyeti ve mağlubiyeti sindirmeyi öğrenecektir. 

Haberin Devamı

Birlikte kitap alın ve okuyun

Bir kitapçıya gidin, birlikte kitap alın ve okuyun. Birbirinize okuduğunuz kitapları anlatın. Kendinizin ve çocuğunuzun hayatından kitabı hiçbir zaman çıkarmayın. Kitapla aranıza mesafe koymayın.

Koleksiyon yapın

Birlikte bir koleksiyon yapmaya karar verin ve çocuğunuzla birlikte 15 günde koleksiyonunuzu zenginleştirin, her geçen gün tüketim toplumuna doğru giderken çocuğunuza biriktirmeyi ve birikene değer vermeyi öğretin.

Ve sevgili çocuklar; bütün bir dönem boyunca hepiniz çok çalıştınız ve bu tatili sonuna kadar hak ettiniz. Size tavsiyem size sunulan bu güzel tatil boyunca doya doya oynayın... Çünkü oyun hayattır...

Haberin Devamı

Hepinize bol oyunlu tatiller diliyorum.