Fatma Kocaman
Fatma Kocaman
Fatma Kocaman

Kilo vermenize yardımcı 5 besin

Bu besinler kilo vermenizi kolaylaştırıyor!

Haberin Devamı

Başarılı bir kilo kaybı için sağlıklı beslenme ve egzersiz yapmak güzel bir kombinasyon. Fakat çabalarınızı desteklemesi için bu 5 besinden yardım alabilirsiniz. İşte kilo vermenize yardımcı olan besinler…

[forum_post_id=1760]

  1. Mantar: Araştırmalar, bireylerin içeriğinde mantar olan yemekler tükettiğinde biftek yemiş kadar zevk aldıklarını belirtmiştir. Bu da bir taraftan kalori kısıtlamasını sağlarken diğer taraftan yağ tüketimini tamamen azaltmaktadır.
  2. Yumurta: Bir araştırmada, diyet yapanlar kahvaltıda yumurta tükettiklerinde uzun süre tok olduklarını ve iki katı daha fazla kilo verdiklerini belirtmiştir. Buna istinaden öğleden sonra tüketeceğiniz ara öğünde, yumurtalı bir salata enerjinizi artırırken renkli bir sunumla da keyifli bir ara öğün haline gelecektir.
  3. Elma: Ortalama 95 kalori olması ve bir orta boy elmanın 4 gr lif içermesi ve son çalışmalarda, diyetinizde lif oranının artması kilo artışını engellediği, kilo kaybını desteklediğini göstermiştir.
  4. Düşük kalorili tatlılar: Evet, ne kadar ‘sağlıklı besin’ olmasa da, bizler yeni çalışmaların da desteklemesi nedeniyle tatlı tüketimlerini arada kullanıyoruz. National Academy of Science dergisi araştırmasına göre; şekerli gıda tüketimlerini tamamen yasaklamak, sonrasında aşırı tüketime sebep olduğunu belirtmiştir. Tatlıyı tamamen kaldırmak beyindeki kortikotropin uyarıcı faktörü etkilemektedir. Bu faktör, korku, anksiyete ve stresli dönemlerde üretilmektedir. Artan stres faktörü sağlıklı besinlerin tüketimini de engelleyecektir.
  5. Çorba: Yapılan bir araştırmada sebze çorbası ile öğününe başlamak o öğündeki toplam kalori alımını %20 oranında azalttığını göstermiştir.