Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen

Vajina estetiği, cinsel yaşamı iyileştiriyor

Doğum ve yaşlanmaya bağlı vajina estetiği bozulmaları kadınları mutsuz ediyor. Vajina estetiği kadınlarda cinsel hayatın kalitesini artırıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen estetik cerrahide vajina estetiğini anlatıyor.

Haberin Devamı

Estetik cerrahinin en sık talep edilen operasyonlarından biri olan vajina estetiği kadınların genital bölgesinde doğum, yaşlanma ya da kaza gibi çeşitli sebepler ile oluşan şekil bozukluklarının tedavisi için uygulanan operasyonlardır. Vajina estetiği kadınların özgüveninin artmasına ve sağlıklı bir cinsel hayata sahip olmasına yardımcı olan en önemli cerrahi operasyonların başında gelir.

VAJİNA ESTETİĞİ KADINLARI MUTLU EDİYOR

Vajina estetiği, cinsel yaşamı iyileştiriyor

Kadınlarda çeşitli sebeplerden genital organda doğuştan gelişim bozuklukları, iç dudaklarda sarkıklık, gevşeme, asimetri gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Vajinadaki yapısal bozuklukları kokuya, cinsel ilişki sırasında ağrıya ve estetik olmayan görünüme sebep olabilir. Aynı şekilde vajinanın dış dudaklarında oluşan sarkıklık, genişleme, asimetriler de kötü görünüme ve işlevsel sorunlara yol açabilir.

Haberin Devamı

VAJİNA DARALTMA ESTETİĞİNE TALEP FAZLA

Vajina estetiği, cinsel yaşamı iyileştiriyor

Vajina estetiği sorunlarından birisi de vajina genişliğidir. Bu durum, kadınların cinsel ilişki sırasında yeterince haz almalarını engeller. Vajinadaki genişleme ve gevşemelerin nedenleri arasında kalıtımsal özellikler, kürtaj, doğum, yaşlanma sayılabilir. Vajina estetiği operasyonlarında estetik sorunun çeşidine göre lokal ya da genel anestezi uygulanabilir. Ortalama 1 saat süren operasyon sırasında gerekli görülen yağ enjeksiyonu, daraltmalar estetiği ya da küçültme işlemleri uygulanabilmektedir. Operasyon sırasında kendiliğinden kaynayan estetik dikişler kullanıldığı için hem dikişlerin alınması gerekmez hem de belirgin bir dikiş izi kalmaz.

Vajina estetiğinde varsa bekaret zarı, hamile kalma ya da orgazm olma gibi kadınsal özellikler hiçbir şekilde zarar görmez. Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun yaşanmaz, ameliyat bölgesinde aşırı derecede ağrı ve yanma olmaz. Dikişlerin iyileşmesi birkaç gün sürebilir. Cerrahınız vajina estetiği sonrasında dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında sizi ayrıntılı olarak bilgilendirecektir. Vajina estetiği sayesinde siz de kendinizi daha sağlıklı, daha mutlu, daha özgüvenli hissedebilirsiniz.