Sertleşme problemine kök hücre desteği

Erkekte yarattığı özgüven probleminin yanı sıra uzun vadede çiftler arasındaki ilişkiyi de ciddi düzeyde etkileyen sertleşme problemi için pek çok tedavi alternatifi elimizde mevcut. Bunlar arasında en güncel olanı ise SVF (Stromal Vasculer Fraction) kök hücre tedavisi...

Haberin Devamı

Hiçbir tedaviye cevap vermeyen sertleşme problemi için yeni bir çözüm önerisi 

Öncelikle sertleşme problemini biraz anlatalım. Penisin, cinsel birleşmeyi sağlayacak veya devam ettirecek kadar sertleşememesi, bunun da çok sık ya da sürekli şekilde tekrarlanması erektil disfonksiyon olarak adlandırılıyor. Şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, hormonal dengesizlikler veya kötü alışkanlıklar nedeniyle birçok erkekte sertleşme bozukluğu ortaya çıkabiliyor. Kişinin ruh halini de derinden etkileyen bu olumsuz durum, geliştirilen tedavi seçenekleri ile artık tamamen ortadan kaldırılabiliyor. Ancak nadiren de olsa işler yolunda gitmeyebiliyor ve uygulanan hiçbir tedaviden yanıt alınamıyor; hatta penise protez takılmasından başka seçenek de kalmıyor. İşte tam da bu noktada devreye kök hücre tedavisi yani SVF (Stromal Vasculer Fraction) giriyor.

Yarım saatte bitiyor

Haberin Devamı

Günümüzde ortopediden estetiğe, cinsel rahatsızlıklardan immün hastalıklara kadar pek çok problemin tedavi edilmesinde başvurulan kök hücre tedavisinde aslında hastanın kendi hücreleri kullanılıyor. Bu işlemde çok fazla sayıda canlı, onarıcı ve yenileyici kök hücre içeren SVF sıvısı başrolü oynuyor. Kök hücreleri elde etmek için ilk olarak liposuction yöntemi ile hastanın karnından ya da yan kısımlardan yaklaşık 50 cc kadar yağ dokusu alınıyor. Bu işlem lokal anestezi altında yapılıyor ve ortalama yarım saat sürüyor. Sonrasında hastadan alınan yağ dokuları bazı enzimatik reaksiyonlardan geçiriliyor ve canlı hücrelerden oluşan konsantre bir sıvı elde ediliyor. Bu sıvının içerisinde de dokundukları hücrelere dönüşme özelliği taşıyan kök hücreler bulunuyor. Bu özel sıvı peniste sertleşmenin gerçekleştiği bölgelere yani penis içerisindeki tüp yapılarına enjekte ediliyor ve sistemde onarım başlatılmış oluyor. Enjekte edilen kök hücreler dokuları yeniliyor ve yeni damarların oluşması için uygun bir ortam yaratıyor. Bu da penise daha fazla kan akışının olmasını ve dolayısıyla da sertleşme probleminin iyileştirilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Etkin tedavi, yüz güldüren sonuçlar 

Son yıllarda hem uygulanmasının kolay olması hem de yüksek başarılı tedavi sunması nedeniyle androloji uzmanları tarafından sıklıkla tercih edilen kök hücre tedavisi, ülkemizde de yaygınlaşmaya başlamış durumda. Yapılan tedavilerden alınan yüz güldürücü sonuçlar da bu yöntemin favori alternatiflerden biri olmasına destek veriyor. SVF kök hücre tedavisi ile ilgili yapılan klinik çalışmalarda hastalarda en az yüzde 50, maksimum da yüzde 300'e kadar performans artışı kaydedilmiş durumda. İstenen performansı yakalayana kadar bu tedaviyi sürdürmek de mümkün.

İktidarsızlık sorunu yaşayan hastalara sağlıklı bir cinsel birleşme vaat eden kök hücre tedavisinin etki etme süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama olarak 6 ay. Yani 6 ay içerisinde sertleşmeyi sağlayan dokunun yeniden hayat bulmasını ve şekillenmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Dünya genelinde sertleşme problemi tedavisinde avantajlı olarak kabul edilen SVF Kök Hücre yöntemi ile, daha önceden protez takılması kararlaştırmış hastaların yüzde 60'ının protez ameliyatı olmaktan kurtulduğu bildiriliyor. Ayrıca başarılı sonuç alınan birçok hasta herhangi bir ek tedavi desteği almadan cinsel ilişkiye de girebiliyor açıkçası. Yapılan bu etkin tedavi sayesinde hayatları kabusa dönen hastaların, yeniden sağlıklı bir cinsel yaşamın kapısını aralayabilmesi ise biz doktorları çok mutlu ediyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları