Erken boşalma için evde denenebilecek çözümler

Dünya genelinde en sık görülen erkek kaynaklı cinsel işlev bozukluğu olan erken boşalma birçok farklı faktörün etkisiyle meydana gelebiliyor.

Haberin Devamı

Erkeklerin maruz kaldığı yoğun stres ve duygu durumu değişimi gibi nedenlerle dönemsel ya da kronik olarak karşımıza çıkan erken boşalma, hem erkekler hem de çiftler için aşılması zor bir engele dönüşebiliyor. Erken boşalma ne yazık ki, günümüzde dahi, hekimlere başvurmanın zor kabul edildiği sağlık sorunlarından biri. Erkeklerin sergilediği bu çekimser tavırlar tedavi süreçlerini engellerken ortaya çıkan performans kaygısı sertleşme sorunu gibi cinsel işlev bozukluklarını da tetikleyebiliyor. Söz konusu erken boşalma olduğunda erkekler zaman zaman sağlıksız tedavi yöntemlerine başvurabiliyor. Kulaktan dolma bilgiler doğrultusunda uygulanan teknikler ve içeriği bilinmeyen reçetesiz ilaç kullanımı sağlık için de önemli bir tehdit haline gelebiliyor. Bu haftaki köşe yazımda erken boşalma için evde denebilecek çözümler hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Erken boşalma neden olur?

Erken boşalma nedenleri çeşitlidir. Nedenlerindeki çeşitliliğe giriş yapmadan önce erken boşalma yani prematür ejakülasyon ile ilgili kısa bir bilgi aktarmak istiyorum. Erken boşalma, cinsel ilişkiye henüz girmeden ya da cinsel ilişki başladıktan 1 dakika içerisinde, istemsiz boşalma olarak tanımlanabilen bir cinsel işlev bozukluğudur. Tıbben erken boşalma sorununun varlığından bahsedilebilmesi için bu durumun kronikleşmesi gerekir. Diğer bir deyişle yoğun bir iş gününden sonra ya da cinsel ilişkiye uzun süre ara verdikten sonra meydana gelen erken boşalma normal kabul edilir. Erken boşalma fizyolojik ve/veya psikolojik nedenlerden kaynaklanabilir. Aşırı penis duyarlılığı, performans kaygısı, altta yatan sertleşme probleminin varlığı, erkek üreme sistemindeki iltihaplar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, ilişkideki problemler, hormonal sorunlar erken boşalmaya yol açabilir. Nedensel çeşitliliği, erken boşalmanın kapsamlı muayene edilmesini gerektirir.

Erken boşalma için neler yapabilirsiniz?

Erken boşalma yaşayan erkeklerin deneyebilecekleri çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Asıl olan; en sağlıklısı ve en doğrusu üroloji ve androloji uzmanlarına muayene olmak, kişiye özel tedavi yöntemlerini denemektir. Penis duyarlılığını azaltan topikal kremlerin kullanılması, cinsel sağlığı iyileştiren sağlıklı bir beslenme programına uyum sağlanması, beden algısı üzerinde olumsuz etki yaratabilen fazla kilo gibi bir sorun yaşanıyorsa düzenli egzersiz yapılması akla ilk gelenlerdir. Bunların haricinde cinsel ilişki sırasında boşalmayı geciktirmek için çeşitli tekniklerin de denenmesi mümkündür. “Start-Stop” yani “dur-başla” tekniğinde boşalma anından önce cinsel uyarım durdurulabilir ve kegel egzersizleri ile pelvik kaslar güçlendirilerek boşalma süresinde kontrol sağlanabilinir. Tüm bu yöntemlerle boşalma süresinin geciktirilmesi mümkün olabilir, ancak gelişen tıbbi yöntemler sayesinde çok daha kısa sürede, çok daha etkili sonuçlar alınabilmektedir.

Klinik ortamında etkili bir tedavi: Penis başına dolgu uygulaması

Haberin Devamı

Erkeklerin birçoğu penis duyarlılığı nedeniyle erken boşalma sorunu yaşamaktadır. “Glans” adı verilen penisin baş kısmına gerçekleştirilen dolgu uygulaması sayesinde erken boşalma süresi büyük ölçüde uzatılabilmektedir. Klinik ortamında lokal anestezi altında yapılan penis başına dolgu ile erken boşalma tedavisi gerek cerrahi nitelik taşımaması gerekse etkisinin 1-5 yıla kadar uzayabilmesi ile fark yaratan bir uygulama olma niteliği taşır. Üstelik uygulama oldukça güvenlidir. Dolgu malzemelerinin içerisinde bulunan hyaluronik asit vücudumuzda doğal olarak bulunur, doğal bir görüntü sunarken aynı zamanda penis başındaki sinirlerle cilt arasında bir bariyer görevi görür. 18 yaşından büyük, cinsel olarak aktif dönemde olan sağlıklı erkeklere uygulanan penis başı dolgu uygulaması sonrası 1 aylık süreçte erkeklerin boşalma süresinin 2-3 kat uzadığı gösterilmiştir. Süredeki bu farklılık muazzamdır; çiftlerin cinsel yaşamı belirgin ölçüde iyileşebilir. Erken boşalma sorununun etkisini yitirmesi ile erkekler daha öz güvenli hisseder ve hem benlik algılarında hem de özel ilişkilerinde fark edilir bir iyileşme elde edilebilir.

Yazarın Tüm Yazıları