Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert

Vajina estetiği kadınlar için neden bu kadar önemli?

Genital organın yani labiaların boyutu, rengi ve şekli kadınların ırklarına ve genetik özelliklerine farklılık göstermektedir.

Haberin Devamı

Kadınlarda genital bölgede iç dudaklar bir takım sebeplerden uzayıp sarkarak hem estetik hem de işlevsel açıdan büyük sıkıntılara neden olabilir.

Genital organın yani labiaların boyutu, rengi ve şekli kadınların ırklarına ve genetik özelliklerine farklılık göstermektedir. Ancak tüm bu farklılıklara ek olarak konjenital yani doğumsal anomaliler, doğum esnasında gelişen genital travmalar, hormonal faktörler, yaşlanma ve genital bölgenin enfeksiyon kapmasına gibi nedenlerden de genital bölgenin dış görünümü zamanla estetik olarak kişiye rahatsızlık verecek değişikliklere uğrayabilir.

Vajina estetiği kadınlar için neden bu kadar önemli

VAJİNA İÇ DUDAĞINDAKİ ŞEKİL BOZUKLUKLARI MUTSUZ EDİYOR

Bazı kadınlarda iç dudakların dış dudaklardan biraz taşması doğal olarak kabul edilir. Ancak dış dudaklardan sarkacak şekilde uzun olması tıbben önemli bir sorun yaratmasa da estetik görüntüyü bozarak kadını çözüm arayışına iter. Bazen dış dudaklar yapısal olarak normalden uzun, büyük veya asimetrik olabilir. Bu durumda cinsel ilişki esnasında penisin itmesi ile labiumlar gerilebilir ve bu da ağrıya yol açabilir.

Haberin Devamı

VAJİNA İÇ DUDAK ESTETİĞİ: LABİOPLASTİ

“Labioplasti estetiği genital organda iç dudaklar olarak isimlendirdiğimiz labiominoraların kısaltılması amacıyla uygulanan bir cerrahi operasyondur. Vajina bölgesindeki şekil bozukluklarından ya da fonksiyonel nedenlerden dolayı sıkıntı yaşayan kadınlar vajina iç dudağı estetiği olan labioplasti ameliyatından yararlanabilirler. Tüm bu sorunlarından kurtulmak isteyen kadınlar alanında uzman bir kadın doğum uzmanından destek alabilirler.

Vajina estetiği kadınlar için neden bu kadar önemli

LABİOPLASTİ AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Duruma göre lokal veya genel anestezi uygulanabilir. Ortalama 1 saat süren ameliyat sırasında eriyen dikişler kullanıldığı için dikişlerin alınmasına gerek olmaz. Labioplasti ameliyatı kızlık zarına zarar vermez, cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya herhangi bir zararı ya da engeli yoktur. Ameliyattan sonra ağrı ve yanma oluşmaz. Görünen bir dikiş izi olmaz. Labioplasti ameliyatından 2 gün sonra duş alınabilir. Ortalama bir hafta içinde kişi normal hayatına dönebilir.”