Erdem Yeşilada
Erdem Yeşilada
Erdem Yeşilada

Güzellik ve sağlığın doğal kaynağı

Cildi canlandırıyor, metabolizmayı hızlandırıyor…

Haberin Devamı

Palmitoleik asit, yani Omega 7; deri hastalıkları, güneş yanıkları, yara ve iltihaplar, öksürük, mide ve mukoza zarı problemleri gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılıyor. Farmakognozi ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, Omega 7’nin sağlığa faydalarını anlattı.

Omega 7, vücudun kollajen üretimini artırıyor ve cildin yıllar içinde esnekliğini kaybederek kırışmasını önlüyor. Ayrıca yağ yakmayı kolaylaştırıp, vücudun yağ biriktirmesini engelliyor. Doğada yabani iğde yağından sağlanan Omega 7; egzama, yanık, dermatit, yara ve iltihapların tedavisinde yüzyıllardır kullanılıyor.

Omega 7’nin hücre zarının fiziksel ve duygusal stresten korunmasında önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Prof. Dr. Erdem Yeşilada “Omega 7; saç ve ciltte görülen kuruluk, yaşa ve çevresel faktörlere bağlı deri esneklik kaybı ve kırışıklıklarla mücadele ederek ciltte gözle görülür bir iyileşme sağlıyor” şeklinde konuşuyor.

Omega 7 cildin su tutma kapasitesini artırarak, göz kuruluğu veya vajinal kuruluk gibi sıkıntılara da çözüm sunuyor. Tırnakları ve saçları güçlendiriyor. Cildin kollajen üretimine, esnekliğinin artırılmasına ve hasarlanmış cildin iyileşmesine yardımcı olan Omega 7’den, bu özelliklerinden dolayı kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde de yararlanılıyor.

Kilo kontrolünü kolaylaştırıyor

Omega 7, vücudun yağ biriktirmesini engellemekte de, Japonya’daki bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış bir etkiye sahip bulunuyor. Araştırmalar Omega 7’nin, yağ eritmenin yanı sıra, yeniden yağlanmama konusunda da başarı sağladığını ortaya koyuyor. Bu mucizevi madde, aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak, vücudun insülin hassasiyetini artırıyor. Böylece vücut glikozu yağ olarak depolamak yerine, enerjiye dönüştürüyor ve kilo kontrolü kolaylaşıyor.

Omega 7, kalp damar sağlığı açısından da önemli katkı sağlıyor. Palmitoleik asit, damarlarda gezinen kötü kolestrol miktarının düşürülmesinde ve bu sayede damar çeperlerinin esnekliğinin korunarak sağlam kalmasında etkili oluyor.