Monofazik Radyofrekans Yöntemi

Monofazik Radyofrekans; cerrahi bir müdahale gerektirmeden, anestezi yapılmaksızın göz kapakları, yüz, karın, kol, bacak ve el gibi vücut bölgelerinde uygulanarak cildi sıkılaştıran bir tedavidir.

Haberin Devamı

Monofazik Radyofrekans, cerrahi bir müdahale gerektirmeden, anestezi yapılmaksızın göz kapakları, yüz, karın, kol, bacak ve el gibi vücut bölgelerinde uygulanarak cildi sıkılaştıran, daha düzgün görünmesine ve hatların belirginleştirilmesine yardımcı olarak daha genç görünüm sağlayan bir tedavidir.

Tüm cilt tiplerinde dört mevsim uygulanabilmesi, işlem tekrarı gerektirmemesi, doğal bir görünüm sağlaması ve iyileşme sürecinin olmaması bu uygulamayı benzersiz kılar.

Monofazik Radyofrekans uygulamasından sonra kişi derhal günlük yaşamına, iş ve sosyal yaşamına döner. Uygulamanın insan sağlığına herhangi bir olumsuz yan etkisinin olmadığı ve etkin bir şekilde sıkılaştırma sağladığı Amerikan sağlık kuruluşu FDA tarafınca 2002 yılında onaylanmıştır.

Dünya genelinde 2002 yılından beri kullanılan Monofazik Radyofrekans ile 75’den fazla ülkede 2.500’ün üzerinde hekim tarafından 1.000.000’un üzerinde uygulama yapılmıştır. Türkiye’de en seçkin kliniklerde ve sadece özel eğitim almış tıp doktorları tarafından kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Monofazik Radyofrekans Yöntemi

Nasıl Çalışır?

Monofazik Radyofrekans monopolar RF teknolojisi sayesinde cildin derin katmanlarında bulunan kolajence zengin doku tahrik edilir. Uygulama başlığından RF enerjisi uygulanırken aynı zamanda soğutma da yapılarak tedavi hasta konforu yüksek bir şekilde tamamlanır. Monopolar RF ile ısıtılan kolajen dokusunun en az %30'u denature olur. Yüz uygulamlarında kullanılan titreşim özelikli el aparatı, oluşan ısının hasta tarafından hissedilmesini engeller. Uyarılan kolajen zaman içerisinde yenilenerek cildin görünümünü iyileştirir, sıkılaşmasını sağlar ve sarkmaları azaltır.

Monofazik Radyofrekans Yöntemi


Ne Kadar Sürer?

Uygulama kişinin cildinin durumuna ve uygulama alanının büyüklüğüne göre 45 dakika ile 1 saat arasında tamamlanır. Monofazik Radyofrekans tedavisi tek uygulamalıktır, işlem tekrarı gerektirmez.

Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanır?

Göz kapakları, yüz, dudaklar, karın, kol, el, bacak ve kalçada uygulanabilir, selülit görünümünün iyileştirilmesi için de kullanılır.

Düşük göz kapaklarının kaldırılması, göz kenerlarında oluşan kaz ayakları görünümünün yumuşatılması, kırışıklık ve sarkmaların düzleştirilmesi için Monofazik Radyofrekans ideal bir çözümdür. Bu yöntem sayesinde yüz gerdirme operasyonu olmadan da genç görünmek artık mümkün.

Uygulama bölgesine, hastanın yaşına ve cilt özelliklerine bağlı olarak gözle görülür sonuçlar iki ile altı ay arasında oluşur ve etki bakıma da bağlı olarak iki yıla kadar devam eder.

Yazarın Tüm Yazıları