Dar ve sentetik iç çamaşırları tercih etmeyin!

Uzun süre belli bir pozisyonda oturması, düşük testosteron seviyeleri veya kasık bölgesindeki yaralanmalar sebebi ile peniste uyuşukluk ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

PENİS UYUŞMASI NEDEN ORTAYA ÇIKAR?

1. Yaralanma

Peniste ya da penisin etrafında oluşan bir yaralanma bu organda his kaybına neden olabilir. Bu tür yaralanmalar penise giden sinirlere veya kan damarlarına zarar verebilir. Bu tür his kayıpları genellikle zaman içerisinde düzelir. Günlük yaşamımız sırasında yaptığımız bir çok aktiviteler ve yaşam tarzımız peniste his kaybına yol açabilir. Bu durumlardan bazıları:

• Bisiklet sürmek. Uzun süre bisiklet sürmek kasık üzerine baskı uygulayarak buradaki sinirleri ve kan damarlarını geçici olarak zedeler. Bu durum da penis uyuşmasına neden olabilir.
• Uzun süre oturmak. Çok uzun süreler boyunca rahat olmayan sandalyeler üzerinde oturmak penis bölgesindeki basıncı arttırır ve peniste uyuşukluk hissine yol açar.
• Cilt tahrişleri. Sabunlar ve diğer hijyen ürünleri penis üzerinde ve çevresindeki hassas cildi tahriş edebilir. Tahriş olan penis cildinin hassasiyeti azalır.
• Dar giysiler giymek. Dar giysiler veya sentetik iç çamaşırları penisi tahriş ederek bu bölgede kaşınmaya veya karıncalanmaya neden olur. 

2. Cinsel ilişki ya da mastürbasyon sırasında yaralanma

Cinsel ilişki sırasında sertleşen penis esnek değildir. Bu sertlik nedeniyle penis aşırı basınca maruz kalması halinde kırılabilir. Bu durumda peniste çok şiddetli bir ağrı hissedilir ve uygun cerrahi tedavi uygulanmadığı takdirde peniste his kaybı ve morarma görülür. Cinsel ilişki ve mastürbasyon sırasında fazla sürtünmeden kaynaklanan cilt tahrişi de sık rastlanılan bir penis his kaybı nedenidir. Böyle durumlarda mastürbasyon için kullanılan yöntemleri değiştirmek, cinsel ilişki sırasında daha dikkatli olmak gerekebilir.

3. Düşük Testosteron

Testosteron bir erkeğin cinsel isteğinden, kas kitlesine; kemik sertliğinden, ruh haline kadar bir çok sistemi etkileyen önemli bir hormondur. Ergenlik döneminde çok yüksek seviyelere çıkan testosteron, yaşla birlikte yavaş yavaş azalır. Özellikle ileri yaşlı erkeklerde testosteron seviyelerindeki bu düşüklük, cinsel ilişkiden alınan zevkte azalmaya yol açabilir. Bu kişiler, azalan cinsel zevkin penis uyuşmasından kaynaklandığına inanabilirler.

4. Sinir Problemleri

Sinir sistemini etkileyen bazı hastalıklar ve bu hastalıkların tedavileri penis bölgesinde his kaybına neden olabilir. Şeker hastalığı (diyabet), cilt tüberkülozu, prostat kanseri gibi bazı kanser türleri, damar hastalıkları, kemoterapi ve radyoterapi peniste uyuşma hissine yol açabilir.

Penis Uyuşmasının Tedavisi

Penisteki uyuşukluk bir yaralanmadan kaynaklandığında, genellikle yaranın iyileşmesi ile birlikte uyuşukluk problemide geçer. Eğer uyuşukluğun altında yatan nedenler saptanabilirse bu sorunu tedavi etmek penisteki his kaybını ortadan kaldıracaktır.

Aşağıdaki tedavi yöntemleri penis uyuşukluğunu hafifletmeye yardımcı olabilir:

1. Yaşam tarzı alışkanlıklarını değiştirmek

Uzun süre rahat olmayan sandalyelerde oturmak peniste uyuşuklağa neden olacağı için belli alışkanlıkların değiştirilmesi gerekebilir. Uzun oturmalara ara verip ayakta durmak, oturma pozisyonunu ayarlamak veya rahat olmayan mobilyayı değiştirmek faydalı olacaktır. Bisiklet kullananlar için farklı bir sele denemek yarar sağlayabilir.

2. İlaçlar

Diyabet, Multiple Skleroz veya kanser gibi peniste uyuşukluğa neden olabilecek sebepleri ortadan kaldırmak için verilen ilaç tedavileri penisteki uyuşukluğu kısmen giderebilir. Bununla birlikte diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerinin kontrol altına alınması da bu hastalardaki sinir hasarını önleyebilir.

3. Testosteron Seviyesini Yükseltmek

Düşük testosteron seviyelerine sahip kişilere testosteron hormonu içeren haplar veya enjeksiyonlar uygulanabilir. 

Yazarın Tüm Yazıları