Vajinismus olur muyum?

Genç kızların çoğu, kendi cinsel organını hiç görmeden, dokunmadan büyüyor.

Haberin Devamı

Çoğu gençten eğitimlerde ya da sohbetler esnasında duyuyorum:

"İlk cinsel ilişkimin nasıl olacağını düşündüğümde çok korkuyorum. Olmayacakmış gibi, canım çok yanacakmış gibi geliyor. Şimdiden bacaklarım titriyor. Sizce ben vajinismus olur muyum?"

Vajinismus olur muyum

İlk cinsel birleşmeye dair senaryolar, kurgular, ilk gençlik yıllarından itibaren çoğu genç kızın korkulu rüyası olmaktadır. Cinsellikle ilgili doğru bilgilendirme olmaksızın aile ve toplum baskısı, cinselliğin tabulaştırılması ve kızlık zarının namusla, el değmemişlikle örtüştürülmesi gençler için çok zorlayıcı olmaktadır.

Bedeni tanımak, cinsel organları ve işlevlerini biliyor olmak, kişinin kendisiyle, bedeniyle, cinselliğiyle barışık olması anlamına gelir. Karşı cinsiyetin bedenini tanımak da bir bu kadar önemlidir ki uyumlu bir cinsel süreç yaşanabilsin.

Haberin Devamı

Genç kızların çoğu, kendi cinsel organını hiç görmeden, dokunmadan büyüyor. Yoksaydığı cinsel organı zamanı gelipte cinsel birleşme yaşayacağı zaman kontrol dışı kasılmalarla penisi içeri almayak ‘BEN BURDAYIM’ diyor.

Vajinismus olur muyum

Cinsel bileşmeyi deneyecekleri zaman; penis büyük, vajina küçük, nasıl girecek, canım çok acıyacak vb. düşünceler aktif hale geliyor ve kişi cinsel birleşmeye istese bile izin veremiyor.

Oysaki vajina ve penis birbiri ile uyumlu birer organ ve yeterli ön sevişme, dokunma ile penis vajinaya girer ve acı olmaz. Vajinanın kadın bedeninin içine yerleşmiş olması ve kadının bedenini hiç tanımaması, penisin erkek bedeninin dışında olması ve ereksiyon halinde cinsel birleşmeye dair korkusu olan kadını daha da korkutması, cinsel birleşmeden kaçınmayı arttırmaktadır.

Vajinismus sorunu yaşayan kadın, ‘sanki içimi parçalayacak, zorla girecek' gibi gerçek dışı düşünceye sahiptir. Eğer doğru cinsel bilgi yoksa biliçaltı kurgularla kendi bilgisini üretir. Bu da çoğunlukla korku dolu bilgilerdir.

Haberin Devamı

Yeni evli çifti duygusal olarak çok zorlayan bir sorun olan vajinismusun tedavisinde cinsel terapi kullanılmaktadır. Cinsel terapi çift terapisidir. Yani eşler seansa beraber gelirler. Cinsel terapi seanslarında öncelikle doğru cinsel bilgileri öğrenirler. Birbirlerine nasıl davranacaklar, nasıl dokunacaklar ve kontrol dışı kasılmaları bitirmenin bilimsel yollarını öğrenirler.

Vajinismus diğer cinsel sorunlara göre daha kolay tedavi olan bir sorundur. Tedavinin çözüme ulaşmasında çiftin sevgisi, birbirine desteği tedavide kullanılan methodlar kadar önemlidir.

Yazarın Tüm Yazıları