Evlilik öncesi danışmanlık alın!

Çifte evlenmeden önce evliliğe dair bilimsel bilgilerin, daha farkındalıklı bir ilişki yürütmeleri için dikkat etmeleri gereken noktaları aktaran ve onları merak ettikleri konularda destekleyen danışmanlık modelidir.

Haberin Devamı

EVLİLİK ÖNCESİ DANIŞMANLIĞI NEDİR? MUTLU VE UZUN ÖMÜRLÜ EVLİLİKLERDE NASIL BİR ROL OYNAR?

Evlilik öncesi danışmanlık; daha farkındalıklı evlilik alanına girmenize ve olabilecek sorun alanlarını henüz oluşmadan ya da çok büyümeden atlatmanıza yardım edecektir. Örneğin evliliklerde evreleri biliyor olmak, o evre yaşanmaya başladığında çiftin sürecini kolaylaştırır. Flört evresi ile nişanlılık evresinin, evliliğin ilk iki yılı ve çocuklu yılların farklı özellikleri olduğunu bilmek, çiftin gerçek dışı beklentilerinin farkında olmasını sağlar. Örneğin eşlerden biri evliliklerinin 10. yılında, ilişkileri çocuklu evrede iken “Ben flört ettiğim adamı geri istiyorum” diyorsa beklentisi çok yüksek ve gerçekçi olmadığı için kendisini çok üzgün hissedebilir. Bu beklentisinin gerçekçi olmadığını, ilişkilerinde flört evresinin geçtiğini, ancak şimdiki döneme ait güzelliklere odaklanarak, ilişkilerini canlandırmak, Biz alanlarını beslemenin yollarını konuşmanın daha gerçekçi olacağı aktarıldığında kişiler rahatlar.

Evlilik öncesi danışmanlık alın

EVLİLİK ÖNCESİ DANIŞMANLIĞIN KAPSAMINDA NELER VAR? EVLENMEDEN ÖNCE ÇİFTLER NELERİ ÖĞRENİRSE EVLİLİĞE DAHA FARKINDALIKLI BAŞLAR?

Evlilik öncesi danışmanlıkta;

• Evliliğin /Aile olmanın evreleri nelerdir?

• Biz olurken ben’lere ne olur?

• Sağlıklı biz nasıl oluşur?

• İletişim, aile değerleri, prensipleri nasıl oluşturulur?

• İlk gece kaygısı, aile planlaması, kök aileler, evdeki sorumluluk alanları, bütçe vb. alanlar hakkında çalışılır.

Bu konularda bilgi sahibi olmak çifti daha farkındalıklı kılar ve sorunlarla karşılaşıldığında daha kolay üstesinden gelinmesini sağlar.

 KAYNAK: MUTLU AİLELERİN 101 SIRRI KİTABI/ HÜRRİYET KİTAP

Evlilik öncesi danışmanlık alın

Yazarın Tüm Yazıları