Doğru kişi mi?

Çok seviyoruz ancak çok kavga ediyoruz diyorsanız...

Haberin Devamı

Evlenmeye hazırlanan pek çok kişinin zihnini kurcalayan en temel soru "Doğru kişi mi? Doğru kişi nasıl olur? Anlaşabilecek miyiz?" gibi evlenmeden önce cevaplanması gereken sorulardandır da yüz de yüz doğru cevaplar var mıdır acaba?

Peki, bu doğru kişiyi anlamanın yolları nelerdir? Aslında bunun en temel yolu; kişinin kendini bilmesi yani evlilikten neler beklediğinin, nasıl bir ilişki yürütmek istediğinin evliliğini süreçleriyle ilgili birazcık bilgi sahibi olması, evlilik sürecinde çifte yardımcı olur.

Evlilikten beklentiniz ne? Evlilik mi evcilik mi? Gerçekten biliyor musunuz? Evlenmeyi düşlediğiniz kişiyle ortak değerleriniz var mı? Hayata bakış açınızın, güldüğünüz şeylerin, inandıklarınızın, insani değerlerinizin ne kadarı ortak ya da ortak bir kümede toplanabiliyor mu yoksa çok farklı dünyaların çok farklı değerlerin insanları mısınız?

Haberin Devamı

Çok seviyoruz ancak çok kavga ediyoruz diyorsanız,

Çok seviyoruz ancak çok kıskanç,

Çok seviyoruz ancak annesi/babası/ablası ne derse onu yapıyor,

Çok seviyoruz ancak aramızda her şeyi başkalarına anlatıyor,

Çok seviyoruz ancak biraz öfkeli, bağırıyor ve küfrediyor,

Çok seviyoruz ancak dünyaya farklı yerlerden bakıyoruz vb. cümlelrer kuruyorsanız derim ki; evlilik kararını biraz daha düşünün.

Düşünürken de evlilikle ilgili ya da nasıl uyumlanabileceğinizle ilgili biraz okuyun, araştırın veya destek alın.

Doğru kişi bence; sevdiğiniz ve beraber ilişkiye uyumlanabileceğiz kişidir.

Çünkü kadının da erkeğin de evlilik içinde değişmeleri ve birbirlerine uyumlanmalarının gerekliliği olmazsa olmazdır. Evleneceğiniz kişiyle konuşabilmek, sohbet edebilmek, birbirinize saygı duymak çok önemli. Ortak zevklerinizin olması, birlikte zaman geçirmekten keyif almanız ama birbirinize yalnız kalmak için de izin verebiliyor olmanız önemlidir.

Yazarın Tüm Yazıları