Deniz Küçükkaya
Deniz Küçükkaya
Deniz Küçükkaya

Lazer lipoliz nasıl yapılır?

Spor ve diyetle kilo verilemeyen bölgelere yapılıyor...

Haberin Devamı

Lazer lipoliz işleminin lokal anestezi altında uygulandığını söyleyen Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Deniz Küçükkaya, lazer lipolizin nasıl yapıldığını anlattı...

Çoğu liposuction işlemini hastanede lokal anestezi ve sedasyon denilen bir yöntemle tam bir narkoz hali olmadan günü birlik bir cerrahi işlem olarak yapılmakta. Yani hastalar her şey yolunda gittiği taktirde aynı gün evlerine gitmekte. 3-5 gün sonra yapılan işe göre değişmekle beraber iş yaşantılarına dönmektedir. 

Oluşan morlukların geçmesi 7-10 günü bulmaktadır. Mümkün olan en kısa zamanda genellikle 3. günden sonra yürüyüşlere başlanması ve her geçen gün artan tempolarda spor yapılmasını önerilmekte. Hastalar bol su içmeli ve diyete dikkat etmeli. Sağlıklı beslenme kurallarına uyulmalı. Liposuction işleminden sonra aslında bel, basen ve diz içi hatta bacak içlerinde bile ertesi günden itibaren bir değişiklik farkedilir hale gelmektedir. işleme bağlı olarak dokuda ödem ve şişmeler olmaktadır. Bu şişmelerin geçmesi ve işlemin son hali görmek için yine 3 aydan 6 aya kadar beklemek gerekmektedir.

Lazer lipoliz nasıl yapılır

KLASİK LİPOSUCTİONA GÖRE AVANTAJI

Aslında sonuç olarak ister lazer uygulansın ister uygulanmasın yağ alma işleminin kendi içerisinde bir iyileşme süreci mevcut. Kocaman basenleri, kalın bir beli ve karnında kocaman simit benzeri görüntüsü olan birine sadece lazer lipoliz yapacağım diyerek hiç yağ almadan sadece yağın lazerin etkisiyle kendi kendine yıkılmasını beklerseniz sonuçlar hiç de yüz güldürücü olmayacaktır. 

LAZER LİPOLİZ NASIL YAPILIR?

Lazer lipoliz işlemi lokal anestezi altında uygulanmaktadır. Küçük alanlarda özellikle, gıdı bacak içi, diz içi gibi bölgesel alanlarda uygulama tercih ediliyor. Kişi spor da yapsa diyette yapsa veremediği bölgelere yapılyor aslında bu işlem. Lazer uygulamasının yağ dokusunu parçalaması yanında oluşan ısı etkisiyle mevcut dokunun sıkılaşmasını da sağlamaktadır. Klasik liposuctiona göre en büyük avantajı bu denilebilir.

KORSE KULLANIMI NASILDIR?

Lazer liposuction veya lazer lipoliz yapılan hastalarda çoğu zaman 10-15 günlük korse kullanımı yeterlidir. Normal liposuciton da ise bu süre 3 ila 4 hafta arasında değişmektedir.

Lazer lipoliz nasıl yapılır

MORLUK LAZER LİPOLİZDE OLUR MU?

Olması çok beklenen bir durum değildir. Olsa bile çok az miktarda ve kısa sürede dağılacak şekilde olmaktadır.

Lazer lipoliz veya lazer liposuctionla ile alınan yağlar yeniden oluşuyor mu? Lazer lipoliz, liposuction ya da klasik liposuciton olsun yağ hücreleri tekrar aynı bölgede olmamaktadır.

[fotogaleri=1331]