Barış Çakır
Barış Çakır
Barış Çakır

Göz makyajını birçok kadın yanlış yapıyor

Genç ve güzel gözlerin üstünde boşluk olmaz

Haberin Devamı

- Buyrun efendim size nasıl yardımcı olabilirim?

- Burun estetiği istiyorum.

- Elbette ama affınıza sığınarak bir öneride bulunabilir miyim?

Sorulmadan estetik öneride bulunmak hakaret olarak algılanabildiği için aflarına sığındım.

- Peki
- Göz etrafınıza biraz yağ versek?
- Neden?

Anlatayım.

Özellikle kadınlarda zaman içinde, en fazla doğumla ve sonrasında göz etrafındaki yağ dokusu azalır. Üst göz kapağında çukurluk oluşur. Bazen kaşın altından göz etrafı kemiğinin kenarı görünmeye başlar. Kimisinde parmak girecek kadar bir boşluk oluşur. Nenelerimizden hatırlayın , bu tipik yaşlı gözüdür. "Göz altlarım mor görünüyor ve beni yaşlı gösteriyor" daha genel bir şikayet ancak kimse üst göz kapağına bakmıyor. Hatta keyifle üst göz kapaklarındaki boşluklara koyu renk makyaj yapıyorlar. Çukurluğa koyu makyaj, daha da yaşlı gösteriyor.

Haberin Devamı

GENÇ VE GÜZEL GÖZLERİN ÜSTÜNDE BOŞLUK OLMAZ

Üst göz kapağındaki katlantı ile kirpikler arasında 2-3 mm mesafe olur. Göz kapağının iç bölümü iç bükey, ortası düz, dış kısmı ise dış bükey olur. Üst göz kapağının üstündeki kıvrım ile ki adı supratarsal fold'dur, kaş arasındaki deriyi istediğiniz renge boyayın, koyu girin; bu makyajlar göze bir derinlik katar. Ancak derin supratarsal foldun içini lütfen koyu makyaj yapmayın, ters teper. Üst göz kapağındaki dış bükey ve dış bükey anatomiyi taklit eden makyaj için sanırım make-up artist Hamiyet Akpınar’a danışmak lazım :)

 Göz makyajını birçok kadın yanlış yapıyor 

NASIL YAPILIYOR?

- Burun estetiği ile aynı anda yapabiliyoruz. Belinizden 2 mm bir delikten yağ alıyoruz ve bu yağı çeviriyoruz. Patlayan yağları ve suyu ayrıştırıyoruz. Burun ameliyatı bitince 1,2 mm künt iğnelerle ihtiyaç bölgelerine enjekte ediyoruz. Topak olmaması için 1,2 mm delikleri olan kanülle yağı alıyoruz. Böylece yağı bulgur tanesi büyüklüğünde alabiliyoruz. Yağ vereceğimiz yeri kök hücreden zengin yağın hemen altındaki pembe sıvı ile şişiriyoruz. Böylece bulgur taneleri büyüklüğündeki yağ aşılarımız homojen dağılıyor.

- Sonrası nasıl?
- İlk 3 gün kedi kadın gibi görünüyorsunuz sonra hızla geçiyor. Verdiğimiz yağın %40-60 ı yaşıyor. Kalan yağ artık sizin oluyor. Yani bu teknik kalıcı.

Haberin Devamı

-Alt göz kapağı için ışık dolgusu da varmış.
- Ben hiç yapmadım. İyi olanı da gördüm alt göz kapağında ödem oluşanı da. Bana kendi yağımız daha güvenli geliyor. Üst göz kapağında ise tek güvenli teknik ise yağ dolgusu.