Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Stressiz bir yaşam için meditasyon

Yaz tatili ve bayram tatili bitti. Okullar açıldı ve tekrar stresli şehir hayatına geri dönüldü. Peki bu stresli hayat ile nasıl baş edebilirsiniz?

Haberin Devamı

Meditasyon,  hayatın stresinden uzaklaşmak ve farkındalığı arttırmak için çok önemlidir. Meditasyonun ruh, zihin ve beden üzerindeki etkileri bir çok bilimsel araştırma ile kanıtlanmıştır. Meditasyon ile sinir sistemi dönüşür ve aynı olaylar karşısında daha sakin kalabilirsiniz. Dolayısıyla iç huzurunuz artar ve ilişkileriniz de iyileşir. Daha az stres yaşadığınız için bağışıklık sisteminiz güçlenir böylece daha az hastalanırsınız. Tansiyonunuz düzenlenir, uyku kaliteniz artar ve yorgunluğunuz azalır. Meditasyon fiziksel, zihinsel ve ruhsal detoks yapar, bu şekilde kilo verebilir ve daha sağlıklı bir bedene de sahip olabilirsiniz. Gördüğünüz gibi yaşam kalitenizi arttırmak ve stressiz bir yaşam için meditasyonun zincirleme bir etkisi vardır. 

Haberin Devamı

MEDİTASYON BİR ŞİFA TEKNİĞİDİR

Faydalarını bir kenara koyarsak aslında meditasyon derin düşünce anlamına gelen ancak özü düşünmemek olan, binlerce yıldır uygulanan bir şifa tekniğidir. Genel düşüncenin tersine bir inanç sistemi değildir. Tarih boyunca bir çok spiritüel gelenek benzer ve farklı meditasyon tarzları uygulamışlardır. Tüm bu spiritüel geleneklerde meditasyonun tekniği, yöntemi veya ismi değişir ama meditasyonun amacı aynıdır. Meditasyon özümüzle yani hakikatle temas etmenin aracıdır ve amacı zihni susturmak değil zaten orda var olan sessizliğe ulaşmaktır. Meditasyon ile zihin sessizleşir ve bu şekilde içsel benliğimizi duyabiliriz. Bu sebeple aydınlanmaya giden yol meditasyondan geçer.

MEDTASYONA DÜZENLİ OLARAK DEVAM EDİLMELİ!

Meditasyon okuyarak ya da dinlenerek anlaşılmaz, idrak etmek için deneyimlemek gerekir. Bunun için ister evde ister meditasyon öğretilen bir merkezde meditasyon yapmayı öğrenebilirsiniz. Ama en önemlisi öğrenmek değil düzenli olarak meditasyon yapmaya devam etmektir. Düzenli yapılmadığında faydalarına ya da iç benliğinize ulaşmak mümkün değildir. Her gün en az 20 dakikanızı meditasyona ayırmak size çok güzel kapılar açacaktır.