Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Hayallerinize ve hedeflerinize ulaşmanız çok mu zor?

Yaşam Koçu Banu Çeçen artık Hürriyet Aile'de sizlerin sorularını yanıtlıyor!

Haberin Devamı

Hayatından tatmin olmayan, bir şeylerin eksik olduğunu hisseden, ilişkilerini düzeltmek isteyen, hayata dair hedefleri olmayan, yaşam kalitesini ve motivasyonun arttırmak isteyen herkes buraya! Yaşam Koçu Banu Çeçen artık Hürriyet Aile'de sizin sorularınızı yanıtlıyor!

Hayallerinize ve hedeflerinize ulaşmanız çok mu zor

YAŞAM KOÇU BANU ÇEÇEN'E SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN!

YAŞAM KOÇU BANU ÇEÇEN'İN KÖŞE YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

 Koçluk nedir? Ne işe yarar?

Bulunduğunuz nokta ile olmak istediğiniz noktayı netleştirir.
Güçlü sorularla farkındalığınızı arttırır.
Sizde zaten varolan potansiyeli ortaya çıkarır.
Güçlü yanlarınızı farketmenizi sağlar.
Kişisel gelişiminizi arttırır.
Seçeneklerinizi görmenizi sağlar.
Geçmişe değil geleceğe odaklanır.
Anı yaşamanızı sağlar.
Problemleme değil, çözüme odaklanmanızı sağlar.
Yaşamınızı dengede tutmaya yarar.
Hayalleri hedeflere dönüştürür.
Yaşam kalitenizi ve motivasyonunuzu arttırır.

Hangi alanlarda, kimler koçluk alabilir?

Koçluğun bir çok alanı bulunmaktadır. Öğrenci koçluğu, ebeveyn koçluğu, aile koçluğu, ilişki koçluğu, sağlıklı yaşam koçluğu, kişisel gelişim koçluğu, kariyer koçluğu, yönetici koçluğu, kurumsal koçluk ana başlıklardır. Bunların dışında kişinin ihtiyacına göre iletişim, motivasyon,zaman yönetimi, özgüven, dönüşüm ve NLP koçlukları da yapılmaktadır. Hayatından tatmin olmayan, bir şeylerin eksik olduğunu hisseden, problemlerine çözüm arayan, daha kaliteli ve dengeli bir yaşam isteyen, ilişkilerini (aile arkadaş eş çocuk...) düzeltmek isteyen, iletişim problemi yaşayan, hedefleri olmayan, hayallerini hedeflere dönüştürmek isteyen herkes koçluk alabilir.

BANU ÇEÇEN KİMDİR?

1983 Çanakkale doğumlu olan Banu Çeçen, Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. Kişisel gelişim ve farkındalıklarla ilgili çalışmaları üniversite yıllarından başlamıştır.

Uluslararası Kanada Merkezli bir eğitim kurumu olan LaSalle International Academy'de çalıştığı sırada, insanların mesleklerinden mutlu olmadığını ve yeni bir başlangıç yapmak için bir daha eğitim almaya karar verdiklerini görmüştür. Geçmişte aldıkları eğitimlerin yaşam amaçlarına ve kişisel özelliklerine uymadıklarını farketmiş ve bu konuyla ilgili araştırmalar yapmıştır. Araştırmaları sonucunda, koçluğun, kişilerin farkındalıklarını arttıran ve doğru hedefler belirlemesini sağlayan bir yöntem olduğunu görmüştür.

2010 yılında Boğaziçi Üniversitesinde aldığı 'Kendi yaşamınızın koçu olun” eğitimi ile koç olmaya karar vermiş ve İD international Coaching'den LRI Certified Coaching (Uzman Koçluk) ve NLP Master Practitioner ( Master Uygulayıcı) eğitimlerini almıştır. Bu eğitimlerin yanı sıra yaşam boyu gelişimi yaşam biçimi haline getirip temel psikoloji, özgüven, motivasyon, hızlı okuma, hafıza, zaman yönetimi gibi bir çok konuda eğitimler almıştır.

Uzman Koç ve NLP Uzmanı olarak bireysel çalışmalar yapmaktadır.

Almış olduğu eğitimleri, kendi bilgileri ve koçluğu ile harmanlayıp Yenibir Eğitim Kurumları'nda Workshop ve Grup Koçluğu yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk annesi olan Banu Çeçen Hürriyet Aile uzman yazarıdır.