Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Bir türlü diyete başlayamıyor musunuz?

Siz de diyete başlayamayanlardan iseniz, yazın gelmesini avantaja çevirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yazın yaklaşması ile herkesi bir zayıflama telaşı aldı. Her yıl olduğu gibi benim de sağlıklı yaşam koçluğu almak isteyen danışanlarımda artış oldu. Bunun en büyük sebebi, yazın gelmesinin sebep olduğu motivasyon.

Aslında doğru kullanıldığında kişi bu motivasyon ile başlayıp sağlıklı yaşamı seçebilir. Böylece her kış kilo alıp yaz geldiğinde aldığı kiloları verme çabalarından vazgeçip bu döngüyü kırabilir. Ama kişinin ilk hedefi ideal kilosuna dönmek olmalıdır.

Bu kış danışan profilinin birçoğu sağlıklı beslenmeye gerek kalmadan sihirli bir değnek ile formda bir vücuda sahip olmak isteyenlerdi. Tabii ki sağlıklı yaşam için duygusal yeme problemini çözmek isteyen, olumsuz inançlarını dönüştürmek isteyen danışanlarım da oldu. Ama genelde “Diyete başlayamıyorum.” diye gelen daha çoktu.

Diyete başlayamayanlarla ilk önce engelleri keşfettik. Neden istemiyor sağlıklı beslenmeyi, onu bulduk. Sonra dönüşüm için sihirli değneğimiz olan NLP ve bilinçaltı çalışmalarını kullandık. Böylece kişiyi sağlıklı beslenmeye hazır hale getirdik. Eğer siz de diyete başlayamayanlardansanız önce engelinizi keşfetmelisiniz.

Neden sağlıklı beslenmeyi seçemiyorsunuz? Engeliniz ne? Bu engeli nasıl ortadan kaldırabilirsiniz? Ne olsa bu beslenme biçimini benimseyebilirdiniz? Nasıl başarabilirsiniz? Atmanız gereken ilk adım ne? Bu soruları kendinize sorun, üzerinde derin düşünüp cevaplarınızı yazın. Ama unutmayın, düşünmek yapmanın yerine geçmez. Hedefe en kısa zamanda ulaşabilmek için hemen harekete geçmelisiniz.

En önemli kısmı atlattıktan sonra danışanın beslenme programını uygulayabilmesi için motivasyon çalışmaları ve danışanı yolda tutma çalışmaları yapıyoruz. Motivasyon kişiden kişiye değişir. Bir kişi formda birinin resmine bakıp motive olurken bir diğeri demotive olur. Siz de sizi motive edecek şeyi bulmalısınız. Şu aşamada birçok kişinin motivasyonu denize girerken giyecekleri mayolar. Bunu avantaja çevirip siz de bu motivasyon ile ideal kilonuza ulaşabilirsiniz.

Motivasyon sağlayacak bir diğer çalışma da "Forma girmek size ne sağlayacak?" sorusuna uzun uzun cevap yazmak olacaktır. Böylece havucunuzu görmüş olacaksınız.

Yolda kalmak ve hedefe ulaşabilmek için; hedefe odaklanmanız, kendinize kısa vadeli (örneğin haftalık) hedefler koymanız, yediklerinizin farkında olmanız faydalı olacaktır.

Hedefe en kısa zamanda ulaşmanız dileğiyle...