Geleceğimiz kadınlarımız

Toplum Gönüllüleri vakfı bu defa genç kadınlar için “SUSMA, KORKMA, UTANMA, SÖYLE” diyorlar…

Haberin Devamı

Çok seviyorum çalışkan, dürüst ve gerçek anlamda toplum yararını ön planda tutan vakıfları…

Gönüllüsü olduğum, yaptıkları işlere inandığım, şahit olduğum ve bu sebeple de karınca ailesi ile özdeşleştirdiğim vakıftır Toplum Gönüllüleri Vakfı…

Hiç durmaz onlar...

Her gün proje üretir ve ürettikleri projeleri de hızla canlıya geçirirler…

İşte bir proje daha…

Bu defa "Genç Kadınlar" için…

“SUSMA, KORKMA, UTANMA, SÖYLE” diyorlar…

Yürekten katılıyorum sloganlarına…

Genç kadınların toplumsal hayatın her alanına eşit ve özgür bireyler olarak katılmasını desteklemek için yola çıkıyorlar.

Genç kadınların yaşadıkları sorunlara, onlarla birlikte çözümler üretmek için ve farkındalık yaratabilmek için fon oluşturuyorlar.

Bu fona gelir olması için de 25 Mayıs'ta TOG BAZAAR’ ı düzenliyorlar Esma Sultan Yalısı'nda…

Haberin Devamı

Girişi sadece 30 TL olan ve satın almaktan çok keyif alacağımız değerli ve güzel şeylerin bulunduğu minik bir çarşı…

Toplanan tüm gelir ve bağışlar "Genç Kadınlar" fonunda değerlendirilecek…

Süper…

Bir kadın olarak hatta kadın olmaktan gurur duyan bir kadın olarak destekliyorum bu projeyi…

Bizler önce insan olarak sonra kadın olarak çok değerliyiz.

Üzücü olan bizlere değer verilmesi için bu kadar çok şey yapmak zorunda oluşumuz.

Güzel ve umut verici olansa, bir şekilde bastırılmış, ezilmiş, korkutulmuş kadınlar için bütün Türkiye’nin birbirine kenetlenmiş olmasını görmek…

Bir kadın olarak toplumun en olağanüstü sıfatlarını barındırmaktan çok memnunum.

Önce insan ama kadın, anne, eş, kardeş, çalışan, erkek, arkadaş, dost, sırdaş...

Yükümüz belki ağır ama gerçek bir birey olduğumuz sürece, kendimize değer verdiğimiz sürece , birbirimize kenetlendiğimiz sürece yüklerimizi hafifletmek o kadar kolay ki..

Yeter ki ne kadar değerli olduğumuzu asla unutmayalım, inanalım, isteyelim, cesaret edelim ve bize iyilikle uzanan ellere korkmadan sahip çıkalım.

Arzu ben, kadınların toplumun geleceği ve güneşi olduğuna inanan ve kadın olmaktan gurur duyan…

TOG BAZAAR ile ilgili kısa bilgilendirme

127 firmanın katılımıyla gerçekleşecek olan TOG Bazar’da Misela, By Pınar Altuğ, Hathi, Gouroux by Hande Can Yüce, Lisa Carti, Bellazure, Ülseven, Pretty Ballerinas, Batya Kebudi, Raya Organik, BNG, Serenk, Karmen, Chez-Bo, Lisya Beauty gibi ünlü markalar TOG destekçileriyle buluşacak. 

Haberin Devamı

TOG Genç Kadın Fonu’yla toplumda genç kadınların yaşadıkları sorunlara, onlarla birlikte çözümler üretecek projeler hayata geçirilecek ve genç kadınların güvenlik ve özgürlük alanlarının genişletilmesi için ülke genelinde eğitim, kampanya, savunuculuk ve farkındalık çalışmaları yürütülecek.

İstanbul dışında bir ilk; TOG Bazar Bursa

Dokuz yıl önce 53 firma ile başlayan TOG Bazar bu yıl ilk kez İstanbul dışında Bursa’da 2 Haziran tarihinde gerçekleşiyor. Yaklaşık 50 firmanın katılacağı TOG Bazar Bursa’ya Gönlüferah Oteli ev sahipliği yapıyor. Bellazure, Esra İnceefe, Fonfique, Hathi, Jour du Nil, Serenk, Marble&Co gibi ünlü markaların katılacağı TOG Bazar Bursa'nın da giriş ücretlerinden elde edilecek bağış, TOG Genç Kadın Fonu'na aktarılacak.

Haberin Devamı

TOG Hakkında:

Toplum Gönüllüleri, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Aralık 2002’de kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlar. Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirirler. Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmazlar, asıl önemlisi gençlerin sorumluluk sahibi aktif bireyler olmalarını sağlar ve kişisel gelişimlerini destekler.

2014 yılında, Türkiye’nin dört bir yanından 53.159 genç proje gönüllüsüyle 1.378 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi /etkinliği/kampanyası ve 357 eğitim gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, yerel kaynağı da harekete geçirerek yerel halkın katılımını sağlamaktadır. Türkiye’nin 77 ilinde gençlik grubu veya üniversite topluluğu/kulübü olarak faaliyet gösteren ve 123 örgütlenme ile aktif olan Toplum Gönüllüsü gençler 2014 yılında 513.595 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürmüşlerdir. 

Yazarın Tüm Yazıları