Bir süreliğine hoşça kal canım ülkem

Değişim asla kolay değildir üstelik kabullenmek daha da zordur belki de.

Haberin Devamı

Değişim...

Tek bir kelime ama beni çok heyecanlandıran bir kelimedir. İçinde çok büyük bir anlam barındırır bana göre.

Değişim asla kolay değildir üstelik kabullenmek daha da zordur belki de. Değişimi, bir bebeğin dünyaya gelmesine çok benzetirim ben.

Önce bebek sahibi olmak isteyip istemediğine karar verilir ki bence, değişimi istemenin ilk şartıdır karar vermek ve cesurca adım atabilmek. Sonra, kadın hamile kalır ve büyük bir değişime adım atar aslında. Hormonlar değişir, görüntüsü değişir, duyguları değişir, istekler değişir, yediği içtiği değişir, hareket ve yürüyüşü değişir. Hiç de kolay değildir bu süreç. Ve her şeyden önemlisi, artık değişimin en önemli parçası, meleği vardır kadının içinde. Ve içinde onunla beraber yaşamaya alışmak, çok büyük bir değişimdir. O meleğe, o mutluluğa, o sevgiye ulaşabilmek için büyük bir sabır gerekir. Yaşanacak her türlü zorluğu kabule geçmeyi, emek vermeyi gerektirir. Ama kadın da ve çevresindeki herkes de hiç farkında olmadan yapar bunu; yaşar bunu.
Ve o gün gelip de doğum olunca, bu defa değişimin şekli tamamen değişir. Artık, ailenin nüfusu değişmiştir, uyku düzeni değişmiştir, yaşam şekli değişmiştir, sosyal çevre bile değişime uğramıştır. Ama kimse buradaki değişimlerin farkında değildir çünkü hayatın doğasında herkes bu süreci kolaylıkla kabul etmiştir. Ailede artık bir melek vardır, büyük bir sevgi vardır değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen.

Haberin Devamı

Muhteşem bir süt kokusu vardır, içine çekmeye doyamadığın. Aslında çok büyük bir mucize gerçekleşmiştir, bu değişimlerin sonucunda.
Yani aslında, hayatımızdaki tüm değişimler her ne olursa olsun, her nasıl olursa olsun, hiç şüphesiz başta zordur. Kabullenmek gerekir, sabır gerekir, emek gerekir. Eğer kararlılıkla ve sabırla değişimin üstesinden gelebilirse insan, sonunda muhteşem bir mucize vardır ve herkesin mucizesi farklıdır.

İşte, şimdi ben ve ailem de bir değişim sürecindeyiz. Eşimin işi sebebi ile Çin Şangay’a taşınıyoruz. Hiç bilmediğimiz, tanımadığımız, kültürleri, dilleri ve kullandıkları alfabeleri ve hatta telaffuzları, yedikleri yemekleri ve insanına kadar bizden çok farklı olan bir ülke ve hatta bambaşka bir dünya orası. Bir de ailelerimizden, sevdiklerimizden, ülkemizden bir süreliğine bile olsa bu kadar uzaklara gitmek de pek kolay değil. Bu sebeple bu kararı vermek, cesurca adım atmak, çok da kolay olmadı bizim için. Bu değişikliğe alışana kadar biraz zorluk çekeceğiz, biliyoruz ama kabullendik. İnanıyoruz ki her şey, her zaman en doğru zamanda olur; akışa karşı koymamak gerekir. Eğer insan isterse sabırla, emekle, çaba ve sevgi ile her şeyin üstesinden gelebilir. İşte şimdi biz de bambaşka bir hayatı deneyimlemeye gidiyoruz.

Haberin Devamı

Orada bizde uyanan duyguları, karşılaştığımız zorlukları ve çözümlerimizi, insanlarını, Çin mutfağını, kültürünü, gezip gördüğümüz yerleri, yani kısacası yaşadığımız her şeyi sizlerle paylaşıyor olacağım.

Ve ayrıca, kendimizi, ailemizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmekte olacak bir diğer hedefimiz.

Arzu ben, ailesiyle birlikte büyük bir değişime adım atan, her şeyin, herkesin ve bütünün hayrına olması için dua eden, heyecanlı bir yolcu…

Yazarın Tüm Yazıları