“Şişme bebek gibi yatıyorum”

Cinsel terapi ile orgazm olamama probleminizden kurtulmanız mümkün!

Haberin Devamı

Cinsel bilgi eksikliği ve yanlış inanışlar, aile baskısı, yaşanan kötü cinsel deneyimler ve bunun gibi çeşitli nedenlerden dolayı hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel problemler sıklıkla yaşanır.  Her on erkekten yedisi, her on kadından sekizinin hayatının bir döneminde cinsel sorun yaşadığını belirten CİSED Onursal Başkanı Cem Keçe, uzman soru cevap köşemizde cinsellikle ilgili problem yaşayanların sorularını cevaplıyor.

İşte orgazm ve erken boşalma problemi yaşayan okurlarımızın soruları ve uzmanımızı yanıtı:


Şişme bebek gibi yatıyorum, seksten zevk almıyorum

“Şişme bebek gibi yatıyorum”

Ben 25 yaşındayım ve 3.5 yıllık evliyim. 2 yaşında bir oğlum var. Benim sorunum orgazm olamama... Cinsel ilişkiden hiç bir şey anlamıyorum.  Sadece şişme bebek gibi yatıyorum, kalkıyorum. Eşim bu durumu bilmiyor çünkü ona belli etmiyorum, yatakta rol kesiyorum resmen. Ama son 1 aydır artık hiç tahammül edemiyorum, dokunmasına bile izin vermiyorum. Ondan erken yatıyorum hemen uyuyorum. Uyumuyosam bile uyuyor taklidi yapıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum ama çok üzülüyorum.

Hiç orgazm olamama, yalnızca mastürbasyon ile orgazm olup cinsel partnerle girişilen etkinliklerde orgazm olamama ve cinsel birleşme ile orgazm olamama şeklinde orgazm sorunlarının değişik tipleri vardır. Cinsel ilişki sırasında orgazmı bir hedef olmaktan çıkaran her kadın organik bir sorunu yoksa kendi bedenini bir başkasının bedeniyle paylaşarak haz almayı yani orgazm olmayı öğrenebilir. Çünkü her kadın, kendisine haz alma izni verdiğinde, uygun şekilde ve yeterli süre uyarıldığında orgazm olabilir. Ancak sorunun düzelmesi kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir.

Eşinizin veya sevgilinizin orgazm olabilmeniz için gerekli koşulları sağlamak için çaba göstermemesi, yetiştirilme tarzınız, yaygın tabularınız, sosyo-kültürel yasaklamalar, işiniz, aşırı dinsel inançlar, cinsel bilgisizlik, kendi cinsel organlarınızı yeterince tanımıyor olmanız, eşinizin veya sevgilinizin var olan erken boşalma gibi cinsel sorunları, içinde bulunduğunuz ortam ve mastürbasyon deneyimsizliğiniz çözüme giden yolda önem arz eder. Erkekler çok kısa sürelerde orgazm olabilirlerken kadınlar için orgazm olabilme süresi çok daha uzundur. Bu süre bir yandan sizin ilişkiye ruhsal ve fiziksel olarak ne kadar hazır olduğunuzla, öte yandan ilişkide klitoris gibi duyarlı bölgelerinizin ne kadar uyarıldığıyla ilgilidir. Yani orgazm olabilmeniz için direkt klitoris uyarısı gerekiyor olabilir. Bu nedenle klitoral olarak en iyi uyarılabileceğiniz sizin üstte eşinizin altta olduğu ilişki pozisyonunu seçmenizi, ön sevişme dönemini uzun tutmanızı, meme uçları, kulak arkaları, bacakların iç yüzleri gibi erojen bölgelerinizin daha fazla uyarılmasını istemenizi öneririm. Ayrıca cinsel fantezi kurabilir veya yardımcı erotik materyaller kullanabilirsiniz. Yukarıdaki önlemlerle orgazm olamama probleminizi gideremezseniz bir cinsel terapiste başvurmaktan çekinmeyin.


Eşimin vajinası dar, bu nedenle erken boşalıyor olabilir miyim?

“Şişme bebek gibi yatıyorum”

Erken boşalma sorunum var. Eşimle uzun ön sevişme sonucu, vaginaya girdikten bir dakika sonra boşalıyorum.25 yıllık evliyiz, çok sık cinsel ilişkide bulunuyoruz. Eşim sezaryenle doğum yaptı.Vaginası bana dar geliyor, erken boşalmam ondan olabilir mi?

Erken boşalmanızın eşinizin vajinasının dar olaması ile alakası yoktur. Kadının vajinası esneyebilen bir yapıya sahiptir ve penisi içine alabilecek kadar da esner. Erken boşalma daha çok erkeğin boşalım üzerindeki denetimini kontrol edememesi ile ilgili erkek cinsel işlev bozukluğudur. Ülkemizde de oldukça yaygın görülen erken boşalma yaygın görülmesine rağmen cinsel terapi süreçleri ile yüz güldürücü sonuçlar verdirecek kadar tedavisi kolay olan bir cinsel işlev bozukluğudur. Erken boşalma tedavisinde ise en sağlıklı izlenecek yol cinsel terapidir.

Erken boşalma terapisi kişiden kişiye değişmekle birlikte aşağı yukarı 12 seans sürmektedir. Bu terapide amaç erkeğin boşalım üzerinde kontrol edemediği, denetleyemediği boşalımının kontrolünü erkeğe öğretmektir. Öğrenme sürecinde, bu kontrolü öğretme amaçlı değişik aşk oyunları dediğimiz teknikler uzman tarafından danışana verilir ve direnç noktalarının tespiti ve ortadan kaldırması yine uzmanla birlikte yapılarak sorun sağlıklı bir şekilde ortadan kaldırılır. 

Yazarın Tüm Yazıları