Kadınlar çoğu zaman yatakta isteksiz olabilir

Kadınların %33’ünde görülen cinsel isteksizliğin nedenleri neler?

Haberin Devamı

Cinsel isteksizliğin kısır olmak anlamına gelmediğini belirten Psikolojik Danışman Cem Keçe, kadınların %33’ünde görülen bu sorunun nedenlerini anlattı.

Cinsel isteksizlik; yeterli cinsel uyarıya rağmen cinsel etkinlikte bulunma isteğinin az olması veya hiç olmaması, cinsel arzu duyulmaması durumudur. Bu durum halk arasında “frijidite” ya da “cinsel soğukluk” olarak da adlandırılıyor.

Partnerler arasında yanlış anlamalara ve ciddi çatışmalara yol açan en önemli faktörlerden biri, eşlerin cinsel istek düzeylerinin belirgin şekilde farklılık göstermesidir. Türkiye'de kadınlarda en sık rastlanan cinsel işlev bozukluğu cinsel isteksizliktir. Cinsel isteksizlik, kadınların ortalama yüzde 33'ünde görülüyor. Oranlar yaşa bağlı olarak değişebiliyor. Bu nedenle yeterli cinsel uyarılara rağmen kadınlar çoğu zaman yatakta daha isteksiz oluyor.

Haberin Devamı

Cinsel soğukluğun nedenleri

Cinsel soğukluğun nedenleri fiziksel ve psikolojik faktörler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Fiziksel ya da psikolojik nedenleri toparlayacak olursak, bir kısmı erkeklerin sebep olduğu, bir kısmı kadınların kendilerinden gelen ve bir kısmı da çevreyle ilgili nedenlerdir. Kadınların çok azında gerçekten fiziksel bir problem vardır, çoğu kez problem tamamen psikolojiktir ve ilişkiseldir.

Cinsel isteksizlik, kadının kısır olması demek değildir. Kadınların büyük çoğunluğu cinsel isteksizliklerinin gerçek nedenini kocalarının beceriksizliğinde ararlar. Oysa çoğu kez durumdan erkek kadar kadın da sorumludur. Çünkü cinsel isteksizlik genellikle çiftler arasındaki sorunları yansıtır. Bu nedenle isteksizlik sorunu çiftin ortak sorunu olarak görülmelidir.

Cinsel isteği artırmanın şifresi

Uzun süreli ilişkilerde cinsel isteği arttırmanın şifresi, duygusal açıdan karşıdaki insanla bütünleşirken kendin olarak kalabilme yeteneğidir. Bu tür bir kendini geliştirmenin altı ana bileşeni oluyor, bunlar; “açık iletişim kurma, yeniden flört etme, partnere dokunma, suçlamak yerine sorumluluk alma, endişelerin üzerine gitme ve güç savaşlarına son verme” şeklinde sıralanabiliyor.

Haberin Devamı

CİNSEL İSTEKSİZLİĞİN EN TATLI İLACI... ÇİKOLATA RÜYASI TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Yazarın Tüm Yazıları