GeriSağlık Yataktaki maske sahte orgazm
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yataktaki maske sahte orgazm

Yataktaki maske sahte orgazm

Orgazm taklidi yaptığını nasıl anlarsınız?

Kadın ve erkeğin neden orgazm taklidi yapma gereği duyduğunun altındaki psikolojik nedenleri anlatan Psikolog Nilüfer Yalın Çetin, sağlıklı bir cinsel hayat için önerilerde bulundu.

“Özellikle kadınlar ilişkiyi tehlike altında hissettiklerinde, eşinin kendisini aldatma olasılığı ya da terk etme olasılığını hissettiklerinde eşi ‘elinde tutmak’ amacı ile bu yola başvurmaktadırlar. Çünkü yaygın olan inanca göre kadınlar eğer ki cinsel ilişkilerinde tatmin olmadıklarını gösterirlerse eşleri ilişkinin kötü gittiğini düşünecek, eşleri zedelenecek ve ilişkiye dair düşünceleri değişecektir inancı hakimdir. İlişkideki bu güvensizliğin bir kısırdöngü yaratarak çiftlerin orgazm olma kapasitesini de etkilediğini parantez içinde belirtmek isterim.

Peki, orgazm taklidi yapmayı sürdürmek partneri ilişkide tutmanın iyi bir yolu mu? Evet, bu yol ilişkideki bir boşluğa tampon olabilir ancak zaman içinde gerçek sorun devam edecek ve bu yamalar da yavaş yavaş açılacaktır. Ayrıca orgazm taklidi eşlerde biriken öfkenin ve kırgınlığın artmasına ve ilişkinin daha büyük sıkıntılarla karşılaşmasına neden olmaz mı?”

Partnerinin orgazm taklidi yaptığını nasıl anlayacaksınız?

“Bununla ilgili ses tonu, nefes alıp verme, yorgun gibi davranma vs. birçok davranışsal ipucu söylenebilir ama unutmayın ki kesin olarak emin olmak mümkün değildir. Partnerinizi yakalamaya çalışmak yerine onunla ilişkiniz özellikle cinsel yaşamınız konusunda konuşmalısınız.

Yıllardır birlikte olan çiftlerin yatakta nelerden hoşlandıkları veya ne istediklerini hala bilmediklerin görüyoruz. Aslında ilginç olan şudur ki cinselliğin var olduğu bilindiği halde konuşulması yasak olan konulardan olmasıdır.”

Peki, ne yapılabilir?

“Özellikle cinselliğin doğası ve cinsellikle ilgili düşüncelerin taranması faydalı olabilir. Sıklıkla danışmanlığa gelen çiftlerin cinselliği bir görev sorumluluğu ve olması gereken bir iş, bir zorunluluk algısı ile yaptıklarını görebiliyoruz. Cinsellik bir ilişkinin temel ayaklarından biridir.

Sağlıklı bir cinsel hayat için neler yapılabilir? Sizlere tek bir önerim olabilir: KONUŞUN. Ne istediğiniz, nasıl istediğinizi açıkça partnerinizle konuşun. İlişkinizdeki bağı güçlendirmek için cinsel yaşamınızda nelerden hoşlandığınız konusunda partnerinize yön gösterebilirsiniz. Beklentileriniz konusunda gerçekçi olun. Her cinsel birliktelik orgazm ile sonuçlanacak demek değildir. Orgazm olma ilişkide kendiliğinden gelen bir sonuçtur. Orgazma odaklanmak yerine partnerinizle o an yaşadığınız cinselliğin, dokunuşlar hislerin tadını çıkarın. Orgazm amaç değildir. Birbirinizin bedenini keşfetmeye çalışın ve her cinsel birlikteliğinizde sanki ilk kez birlikte oluyormuşsunuz gibi tekrar tekrar keşfe çıkın.”  

False