GeriPratik Bilgiler Yanık Lekesi Nasıl Geçer? Yüzdeki, Ciltteki Ve Eldeki Yanık Lekesi Nasıl Giderilir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yanık Lekesi Nasıl Geçer? Yüzdeki, Ciltteki Ve Eldeki Yanık Lekesi Nasıl Giderilir

Yanık Lekesi Nasıl Geçer? Yüzdeki, Ciltteki Ve Eldeki Yanık Lekesi Nasıl Giderilir

Yanık lekesinin geçmesi için öncelikle ilaç tedavisi uygulanır. Daha sonra lazer ya da kimyasal peeling gibi yöntemler devreye girer. Hindistan cevizi yağı elma sirkesi ve benzeri gibi doğal yöntemler yine yanıt etkisini azaltmak için etkilidir. Peki, yanık lekesi nasıl geçer? Yüzdeki, ciltteki ve eldeki yanık lekesi nasıl giderilir ayrıntıları ile derledik.

Yanık lekesi için öncelik ilaç tedavisinden geçer. Özellikle yüz ve el ile birlikte cilt üzerinde farklı derecelerde yanıtlar söz konusu olur. Bu yanıklar için ilaç tedavisinin yanı sıra kimyasal peeling ve lazer gibi seçenekler değerlendirilir. Kullanabilecek bir takım doğal yöntemler yine, tıbbi yöntemlerin dışında ele alınabilir. Güneş yanıkları gibi sorunlar söz konusu olduğu zaman yine lazer soyma yöntemi ön plana çıkar.

Yanık Lekesi Nasıl Geçer?

Cildin farklı bölgelerinde meydana gelen yanık lekesi için öncelik uzman doktor kontrolünde ilaç tedavisidir. Bu yöntem ile yanıt ve kesin önemli kısmı ortadan kaldırılır. Daha sonra kalan izlerini tamamen yok edilmesi için kimyasal peeling ve lazer yöntemleri ele alınır. Bazı yanıklar ise tıbbi müdahale gerektirir. Derecesine bağlı olarak derin yanıtlar söz konusu olduğu vakit, cerrahi müdahale yapılma mecburiyeti öne çıkar. Bazı doğal yöntemler yanıt lekesinin derecesini azaltmak ve izleri yok etmek için de değerlendirilir. Bunlar içerisinde yumurta akı, soğukçay, Hindistan cevizi ve elma sirkesi gibi yöntemler söz konusudur.

Yüzdeki Yanık Lekesi Nasıl Giderilir?

Yüz bölgesinde meydana gelen yanıklar için ilk olarak ilaç tedavisi yapılmalıdır. Çünkü bu bölgedeki İzlerin ve yanık etkisinin tamamen ortadan kaldırılması gerekir. İlaç tedavisi sayesinde önemli oranda yanık lekesi yüz bölgesinden arındırılır. Geriye kalan izler için kimyasal peeling ya da lazer yöntemi kullanılır. Yüz bölgesinde ayrıca güneş yanıkları çok sık rastlanan durumlar içerisinde gelir. O yüzden böyle problemlere karşı lazer soyma yöntemi ele alınır. Yüz bölgesindeki Yüksek derecede ve derin yanık izleri için cerrahi müdahale söz konusu olabilir.

Ciltteki Yanık Lekesi Nasıl Giderilir?

Cildin farklı bölgelerinde meydana gelen yanık izleri için teknolojik uygulamalar ya da ilaç tedavisi değerlendirilir. Doktorun teşhisi ve tedavi yöntemine uygun şekilde Önce ilaç tedavisi uygulanır. Bu uygulamanın ardından kalan izleri yok etmek için teknolojik cihazlar değerlendirilir. Bu yöntemler içerisinde lazer soyma ve kimyasal peeling yöntemleri öne çıkar. Hindistan cevizi, soğuk çay ve elma sirkesi gibi doğal yöntemler bireysel olarak da değerlendirilebilir. Ancak bu yöntemler sadece ilgili bölgedeki acıyı azaltmak ve bir miktar yanığı dindirmek amaçlı değerlendirilir.

Eldeki Yanık Lekesi Nasıl Giderilir?

Ellerde meydana gelen yanık derecesine bağlı olarak farklı yöntemler kullanılır. Bu konuda ciddi yanık lekeleri konusunda ilk olarak ilaç tedavisi öne çıkar. Uzman Doktor kontrolünde değerlendirilen ilaç tedavisi, yerine lazer soyma ya da kimyasal peeling gibi yöntemlere bırakır. Bu yöntemlerin dışında lavanta yağı, papatya yağı, patates, bal veya Hindistan cevizi gibi yöntemler de doğal olarak değerlendirilir. Çünkü bu ürünler içeriğindeki organik yapısı sayesinde, yanık lekesine önemli oranda azaltabilir veya tamamen ortadan kaldırabilir.

Yanık Lekesi Nasıl Giderilir?

Cildin değişik bölümlerinde meydana gelen yanıl lekesini yok etmek amaçlı, tıbbi ve ayrıca doğal yöntemler ele alınır.

- İlaç tedavisi

 - Lazer yöntemi

 - Lazer soyma yöntemi

 - Kimyasal peeling

 - Hindistan cevizi

 - Elma sirkesi

 - Soğuk çay

 - Lavanta yağı

 - Patates

 - Bal

 - Papatya yağı

 - Yumurta akı

 Tıbbi yöntemlerin ardından doğal yöntemler ilgili bölgeye dikkatli bir şekilde sürülmek suretiyle değerlendirilir.

False