GeriKişisel Bakım Vücut tipine göre damatlık seçimi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vücut tipine göre damatlık seçimi

Vücut tipine göre damatlık seçimi

Doğru damatlığı seçmenin püf noktaları...

Düğün sezonunun açılmasıyla beraber damatlar da en az gelinler kadar telaşlı. Kendilerine uygun damatlık arayışına giren damat adaylarına Blog Yazarı Deniz Can Kutlu, vücut tipine göre damatlık seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Yaz, bu sene biraz geç geldi. Ama bir geldi pir geldi. Biz de kışın keskin virajını dönerek hemen sezonu açtık. Rengarenk kıyafetler gardırobumuzdaki yerini aldı. Tabii yazın gelmesiyle düğün sezonu da açıldı. Bu duruma bağlı olarak şimdilerde evlenmeyi düşünen çiftler, kafalarının üzerindeki soru işareti balonlarıyla dolaşıyorlar. Gelinlik, damatlık, ayakkabılar, düğün organizasyonu... Her biri irdelenmesi gereken ayrı bir dünya.

Damatlık seçimi, gelinlik seçimine oranla daha kolay gibi görünür. Aslen öyle değildir. Çünkü seçilecek olan damatlık, sizi ya şık gösterecek ya da kusurlarınızı ön plana çıkararak düğün fotoğraflarınıza baktığınızda pişmanlık duygusu verecektir. Bundan dolayı öncelikle vücut tipinize göre ne tür bir damatlık seçmeniz gerektiğinden bahsedeceğim.


Vücut tipine göre damatlık seçimi


Beymen - Tween

Vücut tipine göre damatlık seçimi


Pierre Carden

Kaslılar: Aşırı derecede kaslı olanlar, kesinlikle slim fit modelleri tercih etmemeliler. Örneğin; slim fit bir pantolonda kaslı bacaklar, pantolonu her an patlayacakmış gibi gösterebilir. Ceket ve gömleğin duruşunda da aynı problem görülecektir. Bu yüzden bol kesim bir damatlık seçilmelidir.

Zayıflar - İdeal kiloya sahipler: Zayıf ya da ideal ölçülere sahipseniz, slim fit damatlıkları rahatça tercih edebilirsiniz. Üzerinize oturan bir pantolon, gömlek ve ceket, şık bir görüntü sunacaktır. Cool ve formda görüneceksiniz.

Fazla kilolular: Fazla kilolular, ten renkleri ne olursa olsun siyah rengi tercih etmeliler. Özellikle ceketin ön kısmı açık bırakılmalı ve kemer detayı mutlak gösterilmeli. Kemer, göbeği keserek daha şık bir görüntü oluşturacaktır.  

False